Колір 2019 року Night Watch в інтер’єрі

Колишня концепція дизайну інтер'єрів відходить на другий план - тепер не епоха диктує моду, а людина сама створює тренди. 2018 рік - рік самовираження, творчості і експресії. Людина кидає виклик звичному, відкриває нові грані своєї особистості і відображає це в оточуючому його просторі.

Житло сучасної людини повинне бути комфортним, функціональним і стильним. Органічно поєднати ці 3 складові допоможуть досвідчені креативні дизайнери «Prime City Construction». Ось тут http://primecity.construction/dizayn-project/ ви дізнаєтесь про переваги співробітництва з цією студією, а також замовити її послуги.

Не дарма кольором цього року став Ultra Violet - провокаційний, космічний і неземний - колір ароматної гортензії і ірису, унікальний мікс ультрамарину і кобальту. Але яким же буде колір нового, 2019 року? Фахівці компанії PPG привідкрили завісу таємниці, оголосивши колір року - ним став Night Watch або «Нічний дозор».

Американська компанія PPG - найбільший виробник фарб - багато років займається дослідженнями про вплив кольору на життя людини, фіксуючи переваги в інтер’єрних відтінках на різний період часу.

Згідно з останнім опитуванням, людина втомилася від яскравих, складних і колоритних тонів, віддаючи перевагу природній гармонії кольору і затишній передбачуваності. Саме це і відображає трендовий колір 2019 року - Night Watch. Давайте познайомимося з ним ближче.


Таємниця кольору

Колір Night Watch складно назвати неземним і яскравим, але його похмурий шарм ніби занурює в тихий вир фантазійної казки, де в непрохідних темно-зелених лісах живуть красуні-мавки і закликають подорожнього послухати їх пісню. У цьому кольорі, як і в таємничому лісі, можна «заблукати» і розмістити його в інтер’єрі неграмотно, тим самим звузивши приміщення і отримавши на виході досить гнітючу обстановку. Night Watch краще використовувати дозовано, додаючи у вигляді акцентів або домішуючи до нього інші, що пом’якшують відтінки зеленого.

Поєднання Night Watch з іншими відтінками

Глибокий і зачаровуючий темно-зелений колір найкраще поєднувати з більш світлими тонами: бежевими, білими і світло-зеленими. Колір також відмінно «дружить» з золотими акцентами, темно-синіми і коричневими відтінками. При оформленні приміщення колір Night Watch часто використовується для покриття стін, в обробці меблів і текстилі. Часто його використовують як основний тон, іноді висуваючи більш помітні відтінки на перший план, наприклад, поєднуючи з експресивним рожевим як акцент.


Яким же має бути Night Watch в інтер’єрі? Прикладів використання цього кольору на практиці не так багато - він не настільки популярний, досить непростий у втіленні і підійде не для кожного замовника. Однак, кольором року він став не дарма, значить, більшість людей «дозріли» прийняти настільки аристократичний, що створює відчуття стабільності та спокою, відтінок.

Оформлення стін, підлоги і стелі

Варто врахувати, що невелике приміщення цей колір візуально зробить ще меншим, але це не означає, що власникам маленьких просторів варто відмовитися від його застосування. Дуже вдало виглядає одна провідна стіна темно-зеленого кольору на тлі інших світлих стін і стелі.

Щоб не сильно звузити простір і внести родзинку в інтер’єр, можна нанести на матові стіни глянсовий візерунок. Врахуйте, що кольоровий принт на темно-зеленій стіні “здешевлює” інтер’єр, тому дизайнери радять використовувати для цього прозоре покриття. В оформленні підлоги і стелі з кольором потрібно бути особливо акуратним, щоб не «закувати» приміщення в зелену коробку, яка стисне простір зверху і знизу.

Але дизайнери ризикують і творять, отримуючи на виході незвичайний і витончений проект. Якщо ви вибрали «Нічний дозор» для оформлення стелі, то найкраще стіни і підлогу залишити чисто білими з мінімумом предметів декору, а також додати досить штучного і природного освітлення, щоб стеля заграла світлими відблисками. На підлозі темно-зелений найкраще відтінити глянцевим покриттям, використовуючи плитку або ламінат - так інтер’єр не буде мати відрізані кордону, а стане плавно перетікати від статі до стін, предметів меблів і декору. Знову ж аксіома - залишаємо стіни і стеля світлими!


Night Watch в обробці меблів

Істинно по-королівськи Night Watch розкривається в оксамитовій оббивці м’яких меблів, відображаючи багатство оздоблення і затишок природної зелені. Розбавте глибокий колір сірими і золотими елементами або натуральним деревом - так не буде створюватися відчуття нагромадження, а меблі придбають легкість і шарм.

Кольором Night Watch дуже йде класична матовість фактури, яка активно використовується для оформлення фасадів комодів, тумбочок і стелажів. Цей же ефект використовують і в м’яких меблів, виготовляючи оббивку зі штучної шкіри або гладкого матового нубуку.

Декор і текстиль в кольорі 2019 року

Дуже стильно і виразно виглядають предмети декору в кольорі Night Watch, але придбати їх досить складно, так як колір не класичний і не популярний, навіть дизайнери готові в повній мірі розкрити його тільки в 2019 році. До того ж, ізольовано аксесуари в цьому кольорі виглядають надто яскраво, а якщо поєднувати їх з аналогічним відтінком стін, то можна перевантажити інтер’єр.

Декор не терпить симетрії і захаращеності, тому найкраще використовувати один-два темно-зелених аксесуара на весь інтер’єр в обрамленні металевого блиску і світлих тонів. Елегантно виглядають темно-зелені вази-бутлі по сусідству з невеликими лампами, світло від яких проходить грайливими відблисками через пляшкове скло. Текстиль у вигляді важких портьєр доречно буде виглядати тільки в кімнаті зі світлими стінами, так як недолік природного освітлення і темні стіни будуть діяти гнітюче. При дотриманні всіх правил розміщення, класичні важкі штори в кольорі Night Watch стануть витонченим завершенням загальної картини інтер’єру і врятують від літньої спеки.