Ботокс всемогутній, або як уколи краси можуть зробити нас щасливішими

Американські косметологи переконані, що ботокс не тільки омолоджує, а й лікує від депресії, а отже, робить нас щасливішими. Все просто: якщо, дивлячись в дзеркало, ми посміхаємося, тому що задоволені своїм відображенням, то і думки, що життя - це суцільна рутина і безвихідь, навіть не прийдуть в голову.

За 25 років існування токсин ботулізму або, простіше кажучи, ботокс став справжнім королем косметології, якому так і не знайшли заміну. За 15 хвилин можна не тільки стати на 5 років молодшою, але і провести ремоделювання обличчя. Але ботокс може стати і твоїм психологом: саме лицьові м’язи допомагають передавати оточуючим наші почуття і внутрішній стан. Іноді анатомічні особливості призводять до того, що наше лице висловлює зовсім не те, що ми відчуваємо: ботокс, немов диригент, змінюючи м’язову напругу, робить наші обличчя більш привітними, тонкими, жіночними і навіть інтелектуальними.

Заінтригувало? Тоді на сайті http://edit.ua/ дізнайтесь про клініку EDIT, де здійснюють цю, та інші ефективні процедури для покращення зовнішності.

Косметологія - це не тільки краса, а й соціальне визнання

Є в косметології таке поняття, як «втомлений тип старіння» - тобто це перші ознаки старіння. Починає опускатися лінія брів, повік, губ, «пливе» овал обличчя, шкіра навколо очей стоншується і з’являються темні кола і «мішки», проявляються борозни від внутрішнього куточка ока до середини щоки, поглиблюються носогубні складки, мімічні зморшки... Одним словом, обличчя виглядає стомленим і сумним.

Ми бачимо своє відображення в дзеркалі і впевнені, що все це через погану роботу, місця проживання, нещасливе кохання, нестачу сну, невдячних дітей і так далі. Навколишні бачать нас нафарбованими, але навіть в макіяжі ми виглядаємо так, немов забули, що таке смак до життя, хоча вже місяць спимо не менше 8 годин на день і вчасно отримуємо зарплату і навіть секс. Очевидно, що «втомлений тип старіння» не приваблює до нас нових друзів і партнерів.

Так що ж вміє ботокс, чи зможе він завадити передчасному старінню?

Задираємо ніс

Безопераційна ринопластика кінчика носа - звучить як фантастика, але це факт: за допомогою ботокса можна підняти кінчик носа, зробити його більш кирпатим і візуально більш коротким. У когось від природи кінчик носа некрасиво дивиться вниз, а у багатьох це ознака вікових змін. Зсередини це виглядає так: м’яз, який прикріплено до перегородки, опускає кінчик носа при посмішці або розмові. 2-4 одиниці ботокса вводять в зону переходу носа в верхню губу, і в результаті повністю змінюється вираз обличчя!


«Відкриваємо» очі

Ботокс здатний зробити очі «більш відкритими і великими». Якщо при посмішці або інших внутрішніх переживаннях ви негарно жмурите очі, то в підсумку ця звичка може стати постійною. Всього 1-2 одиниці ботокса потрібно вколоти в зону «гусячих лапок» - і очі стануть візуально більшими.

Дбаємо про губи і красиву усмішку

Практично кожна жінка раз у житті думала про процедуру збільшення губ. Популярний метод - контурна пластика губ проводиться за допомогою філерів на основі гіалуронової кислоти, ефект зберігається близько року. Але ж це не сукня, яку можна здати, якщо вона вам не підійшла. А враховуючи, що ціна філлера досить недешева, і якщо є якісь побоювання, то можна провести «примірку» нових губ за допомогою токсину ботулізму.

Це швидко і доступно: лікар обколює контур губ, вони злегка вивертаються, «надуваються», для цього достатньо всього 3-4 одиниць засобу, що укладається в суму близько 800 грн. Ефект тримається, правда, не більше трьох місяців, але за цей час можна зрозуміти, чи потрібні такі зміни в зовнішності. Важливий момент: дана методика не підходить жінкам з вузькими від природи губами, і вона не може виправити асиметрію - для таких випадків підходять тільки філери з гіалуронка.

В тому числі за допомогою ботокса можна підняти опущені куточки губ - у когось це анатомічна особливість, але у більшості проявляється з роками. Вічно сумний або незадоволений вигляд (хоча це може бути мало пов’язано з психологічним станом) може стати причиною різних життєвих колізій. Введення 4-8 одиниць ботокса опускає кут рота, призводить до того, що вираз обличчя, як у нещасного П’єро, як мінімум на 8 місяців покине тебе. Посилить ефект армування даної зони за допомогою ін’єкцій гіалуронової кислоти: шкіра омолодиться, ущільнився, а на губах завжди буде легка усмішка.

Розгладжуємо дрібні зморшки на обличчі і шиї

Як і будь-який ін’єкційний препарат, ботулінічний токсин вводять різними техніками. І не тільки внутрішньом’язово, а й під шкіру, як при мезотерапії, звідси і назва - «мезоботокс». Такий метод дозволяє розгладити дрібну сіточку зморшок, зберігаючи живу міміку. Якщо вас турбують зморшки над верхньою губою, гусячі лапки, в’яла зморшкувата шкіра декольте, то мезоботокс тут послужить хорошу службу. Кілька одиниць ботокса в потрібних пропорціях розводять фізрозчином і обколюють проблемну ділянку: тобі забезпечений ліфтинг-ефект і розгладження дрібних зморшок. При цьому міміка залишається живою і природною.