Картини за номерами - чарівний світ творчості в кожен дім!

Уже не перший рік з неослабним задоволенням і дорослі і діти захоплено купують в магазинах картини (розмальовки) за номерами. Що ж це таке, і в чому популярність такої творчої розваги?

Картина за номерами - це натягнуте на підрамник полотно, з нанесеним на нього малюнком з пронумерованими фрагментами. Кожен фрагмент відзначений цифрою, в наборі з картиною йдуть пронумеровані фарби, фарбою з таким же номером і потрібно зафарбувати фрагмент. Погодьтеся, що це не складно?

А ви знаєте, що в основі створення сучасних картин за номерами лежить принцип навчання живопису знаменитого Леонардо да Вінчі. Адже саме він розмальовував полотна на контури і нумерував їх, а вже його учні заповнювали контури відповідним кольором.

У картинах за номерами використовуються акрилові фарби, які добре лягають на поверхню, швидко сохнуть, мають слабовиражений запах і нетоксичні, а значить ідеально підходять для роботи як дорослим, там і дітям. Фарби йдуть в баночках і вакуумній упаковці, після її розтину і використання фарби, баночку дуже важливо щільно закривати для того щоб виключити швидке висихання фарби. У разі якщо фарба підсохла, її можна трошки розбавити водою, ретельно перемішати і вона знову готова до роботи.

Оригінальні картини за номерами можна придбати тут https://masterica.com.ua/kartiny-po-nomeram.html, а ми поділимося деякими хитрощами власне самого процесу розмальовки.


Картини за номерами бувають різної складності, чим більше дрібних фрагментів, тим більша складність картини. Підказка: дуже маленькі фрагменти можна забарвити за допомогою зубочистки. Взагалі, є чотири класичних методи розмальовки таких картин.

1. Від світлого до темного. Якщо спочатку зафарбувати ніжні і пастельні відтінки, то можна з легкістю уникнути або виправити ненавмисні помарки. Тому що набагато простіше перекрити іншим кольором світлий відтінок, на відміну від яскравого або темного.

2. Від більшого до меншого. Коли на самому початку малювання ви зафарбуєте великі деталі, то буде набагато простіше промальовувати маленькі, розставляючи ними потрібні і правильні акценти, надаючи картині жвавість і глибину.

3. Від центру до краю. Рухаючись в цьому напрямку, малоймовірно випадково зачепити рукою вже виконаний малюнок. І, як правило, саме в центрі картини поміщений головний образ.

4. Зверху вниз. Теж відмінний спосіб, щоб ненароком не змазати рукою вже намальовані фрагменти вашої картини.

Коли картина буде повністю закінчена, через тиждень після повного висихання, для надійності і більшого збереження можна покрити глянсовим або матовим акриловим лаком і оформити в рамку. Але це не обов’язково, адже акрилові фарби самі по собі мають велику стійкість до зовнішніх впливів. А у картини натягнутою на підрамник досить пофарбувати торці, щоб картина виглядала акуратно. І ваша картина повністю готова!

У чому ж особливу чарівність такого виду творчості? Так в тому, що вона є доступна практично кожному і не має значення є у вас художній талант, чи ні. Головне величезне бажання, дещиця посидючості і нескінчене море натхнення. І все у вас получиться!