Як правильно вибрати жіночий пуховик

Пуховик - найпрактичніший одяг для нашої зими. У ньому тепло і легко рухатися, він захищає від снігу і не промокає, крім того, його (найчастіше) можна прати в домашніх умовах, а не здавати в хімчистку. Тим більше, сучасні пуховики такі яскраві, красиві і зручні. Розбираємося, як вибрати правильний пуховик на зиму.

Як вибрати пуховик: оцінюємо характеристики

Щоб не промахнутися з характеристиками вашого пуховика, спочатку потрібно уважно вивчити бірку або інформацію виробника, якщо пуховик ви купуєте онлайн. “Правильний” пуховик, як неважко здогадатися, набитий пухом. На бирці це позначено словом «down» (власне, пух з англійської). Компанію в утепленні йому складає перо ( «feather»). Пір’я не дає пуху звалюватися в грудки.

Важливо вибрати правильне співвідношення пуху і пера в набиванні. Вважається, що чим більше пуху, тим тепліше, але по факту, оптимальним є співвідношення 70/30, тобто 70 відсотків пуху і 30 пера. Ці дані теж вказані на бірці. До речі жіночі зимові куртки в інтернет-магазині kurtki.life саме з таким співвідношенням, так що можете не сумніватися у якості цих виробів.

У пуховику з співвідношенням 50/50 є ризик того, що пір’я буде лізти зі всіх швів, чіплятися до одягу і колотися крізь тканину. Пуховик, на 100% набитий пухом, невиправданий просто технічно: максимум теплоізоляції дають уже 75%, решта лише робить одяг дорожчим.

Зазвичай пуховики набивають качиним, гусячим, гагачим або лебединим «утеплювачем». Гагачий - найдорожчий, а гусячий прослужить довше, так що тут вибір - скоріше, справа смаку.

Зверніть увагу на простьобки пуховика. «Блоки», з яких складається куртка, повинні бути не більше 20 см в довжину або ширину, в іншому випадку пух буде звалюватися до нижньої частини таких секторів, і тепло буде втрачатися. Якщо пуховик не стьобаний, це не означає, що в ньому все погано. Найімовірніше, верхній шар тканини закриває простьогані пухові «блоки». Щоб переконатися в цьому, пуховик треба як слід помацати.

Взагалі чіпати, м’яти, стискати і промацувати пуховик - це те, що ви обов’язково повинні зробити при примірці. Якщо при стисканні пуховик колеться - в ньому забагато пера. Якщо після зминання форма відновлюється не відразу - пух погано оброблений і буде погано гріти. Переконайтеся, що пух розподілений рівномірно і не звалюється. Огляньте всі шви, з них теж не повинні лізти пір’я - інакше про чорний одяг вам доведеться забути на всю зиму.

Тканина, з якої роблять пуховики, в ідеалі повинна бути водовідштовхувальною - так ніякий снігопад вам не страшний. Зверніть увагу на деталі: з трикотажними манжетами вітер не буде задувати в рукава, в утепленій кишені не замерзне телефон (та й руки, якщо забули рукавички), а тканинні петельки на «собачці» блискавки дозволять розстебнути або застебнути пуховик, не знімаючи рукавичок. Якщо ви вибираєте пуховик з хутряною обробкою, перевірте, щоб хутро відстібалося - тоді не доведеться тягати куртку в хімчистку раз на місяць. Капюшон - справа смаку, але у випадку з холодною зимою зайвим капюшон буває рідко.

Як вибрати пуховик по фігурі

Тепер розберемося, якої форми вибрати пуховик. Пам’ятайте, що будь-який верхній одяг не повинен сидіти впритул: він передбачає, що під куртку або пальто ви надягнете светр, а може, навіть два. Це не означає, що в пуховику треба походити на вагітну гусеницю, навпаки, верхнім одягом можна дуже вдало збалансувати фігуру.

Для початку треба визначитися з бажаною довжиною пуховика. Короткі куртки взимку виправдані, тільки якщо ви пересуваєтеся в основному на машині, або використовуєте пуховик як компаньйон до лижних або сноубордний штанів при поїздках в гори. Бажано, щоб пуховик все-таки закривав п’яту точку. Тим більше що дизайнери в нинішньому сезоні пропонують масу варіантів.

Дівчатам невисокого зросту підійдуть пуховики довжиною до середини стегна або трохи вище коліна. Дрібна просьобка візуально зменшить зайві обсяги, а накладні кишені, навпаки, додадуть обсяг там, де треба: в грудях або в стегнах. Приталені моделі пуховиків зроблять з будь-якої фігури тип «пісочний годинник», особливо якщо підкреслити лінію талії поясом - так ще й тепліше.

Якщо стегна повні, то від моделей з гумкою або манжетою по подолу пуховика краще відмовитися, а зупинити свій вибір на подовжених варіантах з вираженою талією і широким коміром - для балансу.