Вибір МФО для отримання кредиту

Отримати кредит сьогодні стало набагато простіше. Тепер позичальникові не обов'язково шукати офіс МФО. Оформити і відправити заявку можна прямо на сайті мікрофінансової організації. Після розгляду вам відразу будуть відправлені гроші.

Вибір МФО для отримання кредиту: головні критерії

Якщо сам принцип роботи мікрофінансових організацій зрозумілий, то сумлінність все одно викликає сумніви. Через Інтернет визначати чесного кредитора набагато складніше, ніж в реальному житті. Справа в тому, що деякі контори навмисно не надають повну версію договору, хоча по факту вони не мають права цього робити.

Також в Інтернеті набагато більше навмисно завищених процентних ставок і жорстких штрафних санкцій. Серед величезної кількості пропозицій часом досить важко знайти нормальну мікрофінансову організацію, готову запропонувати чесні і прозорі умови.

Замість цього Мережа заповнили шахрайські організації. Одні збирають документи для отримання позик на ваше ім’я, інші намагаються “впарити” передоплату. Так яким чином вибрати надійного і перевіреного кредитора?

- Всі повноцінні мікрофінансові організації намагаються всіма можливими способами продемонструвати свою чесність і відкритість. Сертифікати та ліцензії повинні знаходитися на самому видному місці. Чесна компанія не стане їх приховувати, а навпаки, постарається зробити це надбанням громадськості.

- Простий і інтуїтивно зрозумілий інтерфейс. Чітка і крупно прописана інформація за строками погашення, точному розміру і процентній ставці. Компанія, яка дійсно займається наданням кредитних продуктів, зацікавлена ​​в максимальній кількості позичальників.

- Біля умов не повинно бути ніяких зірочок. Поруч з точними числами не допускається наявність прийменника «від». Все повинно бути чітко зафіксовано.

Читаємо відгуки в Інтернеті

Тут потрібно розуміти відразу кілька факторів. Читаючи відгук, ви повинні представляти образ людини, яка її написала. На жаль, але в наші дні більшість відгуків замовні. Це стало таким собі інструментом чорного маркетингу. Незважаючи на те, що всі прекрасно розуміють, що відбувається, люди з побоюванням ставляться до контор з негативним рейтингом. Як правило, куплений відгук кидається в очі надмірної награність.

Другий фактор - безвідповідальні позичальники. Існує така категорія людей, яка не читає умови договору, а потім скаржиться на контору. Є люди, які звинувачують мікрофінансову організацію в тому, що та нацькувала на них колекторів. У них є відмінне виправдання: не було можливості заплатити, а діти голодні.

Важливо розуміти, що кредитні організації не можуть займатися меценатством і доброчинністю. Раз вже ви взяли гроші в борг, попередньо підписавши договір, ви зобов’язані повернути узяте. Практика показує, що МФО все одно повертає своє - за допомогою колекторів або судових розглядів.

Проте, відгуки допоможуть вам сформувати загальну картину про контору і прийняти остаточне рішення щодо того, чи варто в неї звертатися. Головне - це бути уважним, ставитися до таких питань гранично відповідально. І не забувайте, що брати кредит варто, тільки коли гроші потрібні по нужді, а не примхи.

Терміново потрібні гроші, і не знаєте в яку мікрофінансову організацію звернутись? Ознайомтесь з умовами популярного сервісу Манивео, там все чітко прописано: суми, терміни, процентні ставки, обмеження. Ніяких “підводних каменів”, все прозоро і доступно!