У всіх iPhone 6 і пізніших версіях Apple майже задарма замінить батарею

На початку листопада компанія Apple ініціювала нову акцію. Якщо у вас в кишені є смартфон iPhone 6, чи апарат ще більш пізнього випуску, то можна здійснити заміну акумуляторної батареї. При цьому щасливому володареві «яблучного» апарату доведеться платити набагато менше, ніж раніше. Батарею в смартфоні замінять частково за рахунок виробника.

Цей «парад небаченої щедрості» буде дуже доречним для тих, чий акумулятор вже майже не справляється зі своїми завданнями, сідає все швидше і заряджається все довше. Для того, щоб стати учасником акції досить відправитися в Apple Store.

Але хотілося б знати, на честь чого така щедрість з боку однієї з найдорожчих компаній світу? Насправді все дуже просто. Компанія Apple намагається згладити одну свою «незручність». Почалося все близько року тому. Багато клієнтів стали підозрювати виробника в тому, що він штучно сповільнював роботу старих пристроїв, роблячи їх менш потужними для того, щоб користувачі переходили на більш потужні моделі, а отже - більш дорогі.

Представники компанії в свою чергу заявили, що все це (нібито) не якась страшна змова, а план, згідно з яким вони дійсно знижували потужність пристроїв, але не для того, щоб змусити клієнтів купувати нові моделі, а з турботи про акумулятор старих телефонів. Мовляв, таким чином вони б довше пропрацювали. Віриться в усі це з великими труднощами, але куди важливіше інше.

У тому ж виправдувальному листі Apple заявили, що знижують ціну заміни старих батарей по гарантії з 79 до 29 доларів для всіх у кого iPhone 6 або пристрій «молодший». Само собою, акція обмежена за часом. Тривати вона буде до 31 грудня 2018 року. Пам’ятайте про те, що відправлятися слід тільки в фірмовий сервіс-центр.

До речі, на сайті https://www.appledream.in.ua/product-category/old-iphone/ можна вигідно придбати в хорошому стані iPhone б/у різних моделей.

А нещодавно стало відомо, що перший смартфон Apple з підтримкою мобільних мереж п’ятого покоління 5G з’явиться не раніше 2020 року. Про це повідомляє ресурс Fast Company, посилаючись на власні джерела.

Apple планує використовувати модем Intel 8161 в лінійці смартфонів 2020 року, прототип якого зараз розробляється. Більш того, компанія Intel стане єдиним постачальником чіпів 5G для пристроїв Apple.

Фахівці пов’язують можливу затримку з тим, що модеми 5G Intel 8060 мали проблему з перегрівом батареї, і компанії потрібен якийсь час на усунення цього недоліку. Apple в свою чергу навряд чи повернеться до Qualcomm і дочекається нових чіпів від Intel. Для останньої це може стати шансом повернути собі позиції на ринку комплектуючих для смартфонів, які вона останнім часом втрачала.

Масово поява смартфонів з підтримкою 5G очікується в наступному році. Свої апарати готують до випуску Huawei, Xiaomi, Oppo, LG, Samsung та інші компанії. Більшість збираються використовувати чіп Qualcomm X50.