Стартап Helix Sleep придумав персональні матраци

Нью-Йоркський стартап Helix Sleep залучив 7,35 мільйонів доларів для розширення свого бізнесу і розвитку онлайн продажів матраців. Такою інформацією поділився співзасновник стартапу Адам Тішман. Головною особливістю цього проекту є те, що тут створюються не стандартні матраци, а персоналізовані, розроблені з використанням особливих алгоритмів, заснованим на анкетних даних замовників.

На даний момент, в компанії працює 20 співробітників, які здійснюють продаж матраців як онлайн, так і в своєму шоурумі, розташованому на Манхеттені.

Основний ідеологією стартапу є забезпечення відмінного максимально комфортного сну для людей з середніми статками. При цьому основною перевагою є персоналізований підхід до кожного клієнта. Кожен клієнт Helix Sleep здійснює замовлення матраца онлайн, заповнює відповідну анкету, виходячи з якої буде підібраний найбільш відповідний продукт з лінійки представлених товарів.

Після чого, за заданим алгоритмом відображаються саме ті моделі матраців, які найбільше підходять клієнту. При цьому матраци мають ортопедичний ефект і забезпечать не тільки хороший сон, але і допоможуть боротися з викривленням хребта.

Матраци виготовлені від компанії Helix Sleep виготовлені з латексу, високоякісної піни і мікро “пружин”, значно відрізняються від пружин в традиційних матрацах. У спеціальному апараті їх стискають до товщини приблизно 2,5 см і згортають в рулон розміром не більше чохла від ключок для гольфу.

Серед інвесторів стартапу в цьому раунді фінансування, можна було побачити такі відомі компанії, як Double J Capital, Simon Venture Group, WTI, Great Oaks VC і інші фонди.

На даний момент, вартість матраців межує в діапазоні 600-1200 доларів в залежності від типу, комплектації і розміру виробу. Ціна, чесно кажучи, дещо “кусається”, але за твердженням щасливих власників, саме цей матрас у повній мірі реалізує ідею ідеального сну.

Ще однією перевагою є можливість створення “парних” матраців. Тобто індивідуальна “половинка” під кожного партнера. Якщо чоловік в парі має зріст 190 см і йому зазвичай тепло вночі, а дівчина 150 і їй холодно, дуже сумнівно що вони обидва захочуть спати на одному і тому ж матраці. Саме такий індивідуальний підхід пропонує стартап. Двосторонні матраци моделі dual comfort відповідають уподобанням двох різних людей, а проміжний варіант є компромісом між ними.