Догляд за тканинними ролетами

На сьогоднішній день тканинні ролети є невід'ємною деталлю в сучасному інтер'єрі. Ролети з тканини в останні роки дуже часто зустрічаються серед можливих варіантів декорування вікон. Вони перевершують металеві жалюзі в першу чергу за своїми експлуатаційними якостями. А з естетичної точки зору вони виглядають більш лаконічно в інтер'єрі, тому що мають вишуканий вигляд.

При їх виготовленні використовують великий вибір тканин, зі спеціальним просоченням. Воно володіє відмінними пило- і брудовідштовхуючими властивостями, в зв’язку з чим, тканинні ролети не вимагають регулярного очищення. Ці вироби, особливо якщо мова йде про тканинні ролети львів престиж хаус досить функціональні, і стануть відмінною окрасою вишуканого інтер’єру

Але через деякий час, коли первозданний вигляд поступово втрачається, виникає логічне запитання: «А чи можна, і як прати тканинні ролети?». У нашій статті ми постараємося відповісти на це питання і розповісти про можливі види чищення рулонних штор.

Як правильно доглядати за тканинними рулонними шторами?

Розглянемо найпростіші і ефективні способи очищення тканинних рулонних штор:

- Провітрювання приміщення. Це допоможе підтримувати ролети в чистоті і швидко і легко позбавити їх від пилу.
- Використання пилососа з меблевою насадкою. Через спеціальне просочення тканини пил накопичується тільки на поверхні штори, не проникаючи вглиб тканини. Досить пропилососити ролети, щоб вони стали чистими. Але якщо вам цього недостатньо, то при необхідності їх можна протерти вологою тканинною серветкою.
- Скористатися канцелярським ластиком білого кольору, при виявленні на полотні штори плями або забруднення.

Як випрати рулонні штори?

Є два основні варіанти прання тканинних ролет:

Найбільш правильним варіантом буде відвезти їх в хімчистку, яка виконує такого роду послуги. І всього за пару днів у вас будуть вдома знову висіти чисті рулонні штори. Складний, але більш економічний варіант - це зайнятися пранням ролет самостійно.

Найкраще для прання рулонних штор використовувати миючі засоби на основі натуральних компонентів або миючі засіб, що не містять відбілювачів. Потрібно в невеликій ємності розвести миючий засіб з водою і за допомогою губки нанести його легкими круговими рухами на полотно штори. Після чого необхідно ретельно прополоскати тканину, до повного вимивання миючого засобу.

Чого категорично не можна робити з ролетами при пранні

Давайте детально розберемося в питанні про особливості догляду за даним видом ролет. Знаючи ці особливості і дотримуючись рекомендації, рулонні штори будуть служити вам дуже довго, і мати привабливий зовнішній вигляд.

- Категорично заборонено прати тканинні рулонні штори в пральній машині. Прання в ній зіпсує полотно і вам нічого не залишиться, як йти і купувати нові штори.
- Не рекомендується замочувати ролети перед пранням.
- Не рекомендується терти жорсткою губкою в процесі прання.
- Не рекомендується гладити полотно штори. Але якщо раптом настала гостра необхідність, то краще здійснювати прасування через тканину або вологу марлю.
- Не рекомендується викручувати штори після прання.
- Сушити тканинні ролети потрібно в розправленому вигляді, не допускаючи заломів і обов’язково в горизонтальному положенні, щоб уникнути розтягування полотна штори. Тому що ці дефекти буде неможливо виправити.

Основні правила експлуатації для тканинних ролет.

Наступні поради значно поліпшать експлуатаційні властивості рулонних штор:

- Не рекомендується розташовувати рулонні штори в приміщеннях з високим рівнем вологості. У таких, як ванна кімната або сирий підвал. Не радять їх використовувати в приміщеннях на цокольних поверхах. Тому що надлишок вологи негативно діє на тканину рулонних штор, від неї вони можуть прийти в непридатність.
- Тримати подалі від радіаторів і різних газових і електричних плит.
- Перед миттям вікон або початком приготування їжі рекомендується звернути штору. Ще можна придбати спеціальний захисний футляр.
- Оберігати штори від загинів або заломів, захищаючи їх від деформації.
- Якщо став скрипіти або заїдати ланцюговий механізм його потрібно змастити спеціальним силіконовим мастилом.