Модні тренди шпалер 2019 року

Покриття стін шпалерами - найпростіше рішення для дизайну приміщення. Різноманітні за колірною схемою і матеріалу шпалери можуть створити в квартирі особливий затишок і атмосферу, розмежувати простір і навіть максимально його збільшити. Модні тенденції в дизайні приміщень змінюються з року в рік. Під цим впливом змінюються і тенденції у виборі шпалер в новому, 2019 році.

Якщо у вас ремонт, і ви не знаєте, на яких шпалерах зупинити свій погляд, то зверніть увагу на наступні актуальні в 2019 році тенденції, виявлені фахівцями сфери дизайну. Без сумніву якісні стильні шпалери rasch на www.baccara.com.ua у повній мірі відповідають модним трендам наступного року, і серед великого їх різноманіття можна підібрати як доступні бюджетні моделі, так вишукані елітні зразки класу “люкс”

Однотонне забарвлення шпалер

Дана тенденція тримається на піку популярності кілька років. Для кожного приміщення важливо підбирати свій колір шпалер, але робити це так, щоб кожна кімната квартири або будинку виглядали гармонійно. Кольори, які будуть перебувати на піку популярності в 2019 році: рожевий, синій, помаранчевий і жовтий, фіолетові відтінки і зелені відтінки (колір авокадо, селери, шавлії).

Металевим кольорам дизайнери дають нове життя, рожеві тони присутні в палітрах усіх дизайнерів повсюдно, а синій і зелений відтінок виходять на перший план. Насичений жовтий буде часто застосовуватися в дизайні шпалер. Класичний чорний стане головним кольором 2019-ого на думку деяких компаній, таких як PPG, Milan Furniture Fair.

Застосовуючи різні колірні рішення в поклейці, необхідно пам’ятати про правила їх використання. Для маленьких кімнат використовуйте тільки світлі відтінки, які візуально розширять простір, а для великих приміщень можна використовувати як насичені яскраві, так і темні шпалери.


Комбінування шпалер

Якщо професійному дизайнеру надається можливість вибору з двох варіантів: однотонних шпалер або комбінації полотен, то він безумовно вибере другий варіант. Поклейка декількох видів шпалер в одній кімнаті - дизайнерський прийом, який збереже актуальність і в 2019 році. Такий варіант може стати незвичайним рішенням для вашої квартири і допомогти в зонуванні приміщень. Ретельно підібрані фактури, кольору, малюнки шпалер і використання їх в інтер’єрі додає не тільки естетичну привабливість приміщенню, а й практичну користь:

- маскує недоліки і акцентує увагу на перевагах приміщення;
- створює нетривіальне візуальне сприйняття на стіні;
- розділяє кімнату на окремі зони.

При поєднанні шпалер потрібно пам’ятати, що необхідно вибирати їх приблизно однакової товщини, фактури, якості. Шпалери повинні перегукуватися кольоровою гамою або малюнком, виглядати гармонійно.


Широке полотно шпалер

Тенденція, яка прийшла в 2018 рік через попередні сезони. Якщо полотно шпалер в ширину більше 70 сантиметрів, то воно вважається широким.

Широкі полотна стали використовувати частіше з кількох причин:

-висока швидкість поклейки;
- мінімум стиків.
- шпалери з широким полотном створюють враження цілісного полотна, наклеєного на стіну.

Зв’язок з природою

Це новий підхід в дизайні шпалер. Через масові катаклізми, зміни клімату, люди приділяють більше уваги природі практично у всіх сферах людської життєдіяльності, дизайн не виняток. Дана тенденція спостерігається і в дизайні шпалер. Природні текстури, відтінки і екологічні матеріали шпалер вибирають для поклейки на стінах спалень і віталень.

Безумовно, модні тенденції диктують свої правила в дизайні інтер’єрів. Але їх дотримуюсь, не варто забувати про те, що шпалери повинні гармоніювати один з одним, і не вибиватися із загального інтер’єру.