Пошук найвигіднішого експрес кредиту

Інтернет рясніє вигідними пропозиціями по кредитах в мережі. Мікрофінансові організації залучають позичальників акціями та знижками, розробляють програму лояльності для утримання клієнтів.

В Україні працюють десятки приватних компаній, готових видати кредит на найпривабливіших умовах. Але разом з цим в мережі сотні відгуків про невдалі випадках, розчарування і боргах. Насправді, експрес кредити - це світова практика, і протягом 20 років ними активно користуються в Америці, Британії, Європі та інших західних країнах. Щоб взаємодія з кредитними компаніями, який видають кредит онлайн, було приємним для клієнта, треба просто враховувати кілька нюансів.

Вибір МФО - на що звернути увагу

Оформляючи кредит в офісі, клієнт вислуховує правила і умови від менеджера компанії. Але заповнюючи заявку самостійно, людина сама читає договір і може втратити важливу деталь. Найголовніші параметри:

- Сума.

- Процентна ставка.

- Наявність акцій.

- Система переказу грошей.

- Розмір і правило нарахування штрафів.

Перш за все, треба знати, що велику суму в борг можуть взяти тільки постійні клієнти кредитної компанії. Незнайомій людині більше 2-3 тисяч гривень не видадуть, так як на відміну від банків, МФО не проводять серйозну перевірку клієнта, не беруть заставу, не страхують кредит. Доступні суми зростають поступово - з кожним погашеним кредитом. Стеля - 15-20 тисяч гривень. До речі, по посиланню экспресс кредит за час ви ззнайдете найвигідніші пропозиції від популярних мікрофінансових установ.

Головна відмінність експрес кредитів від банківських, через якого трапляються проблеми - в способі нарахування відсотків. У банку вони річні, а в МФО - денні. Тому бачачи, що кредит коштує 2% в день, позичальник може невірно розрахувати підсумкову суму, забувши, що відсоток нараховується кожен день.

Акції можуть стосуватися суми кредиту і розміру комісії. Поширена акційна пропозиція в інтернеті - безкоштовний перший кредит. Клієнт насправді не платить за нього комісію - але тільки якщо не буде прострочення платежу. Якщо не повернути його вчасно, доведеться заплатити звичайну процентну ставку.

Гроші через інтернет можуть перераховувати позичальникові або в робочі години компанії, тобто, приблизно, з 8 ранку до 10 вечора, або - як у випадку з компанією ШвидкоГроші і декількома іншими - 24 години на добу, навіть вночі. Цілодобовий прийом заявок не означає цілодобове перерахування коштів.

Штрафи можуть стати проблемою, якщо клієнт не зверне увагу, що вони також нараховуються щодня. Якщо штраф 2%, то це не 2% за місяць, а 2% щодня. Найбільше проблем з швидкими кредитами буває у тих, хто думає, що можна відкласти погашення позики на тиждень-другий, як в банку. Не можна! Треба відразу відкривати особистий кабінет, оплачувати комісію і активувати пролонгацію - тоді термін оплати буде відсунутий і штрафи не нарахують.

Головні правила, як зробити мікрокредит зручним

- Важливо погашати кредит вчасно!

- Зручно вносити плату частинами - через це розмір комісії знижується.

- Перед оформленням заявки треба порахувати бюджет і переконатися, що погасити кредит вийде в строк.

- У багатьох МФО перший кредит в інтернеті можна взяти безкоштовно.