Hyundai і Kia готуються до випуску автомобілів з «сонячним дахом»

Компанії Hyundai і Kia оголосили, що з 2019 року почнуть розміщувати сонячні батареї на дахах і капотах різних класів автомобілів, що випускаються зараз.

Ідея установки фотоелектричних перетворювачів на транспортні засоби не є новою, але спочатку вона не була реалізована в таких величезних масштабах. Обидва автовиробника вирішили розділити впровадження технології на три етапи, кожен з яких передбачає розміщення фотоелементів на різних типах авто.

У 2019 почнеться перший етап. Він передбачає установку сонячних батарей на дахах гібридів. В компанії стверджують, що така панель зможе протягом дня додавати від 30 до 60% ємності акумулятора, в залежності від погодних умов.

На другому етапі подібні системи живлення з’являться на транспортних засобах з двигуном внутрішнього згоряння. Хоча цьому типу не характерні такі доповнення, але виробники кажуть, що технологія дозволить їм повністю відповідати майбутнім стандартам викидів. Можливо, вони встановлять їх на панорамному даху, залишивши світлу можливість проникати всередину салону. Поки невідомо, чи будуть авто укомплектовані більш потужними акумуляторами, чи фотоелементи стануть заміною генератора.

Третій етап Hyundai і Kia вирішили залишити наостанок. Він передбачає установку сонячних батарей на всій поверхні даху і капота електромобілів. Це дозволить електрокарам використовувати всю площу для поповнення енергії, збільшить тривалість поїздок і зменшить залежність від стаціонарних точок зарядки.

До речі, на сайті АвтоСплетник ви знайдете детальну інформацію про крупні автосалони, і інші організації автомобільної тематики.

Автовиробники озвучили тільки запуск першого покоління авто в наступному році, але щодо другого і третього не назвали навіть приблизних термінів. Якщо ця технологія буде ефективною, то її почнуть застосовувати не тільки Hyundai і Kia, а й інші відомі автовиробники. Тим більше, що до цього варто додати і оптимістичні перспективи суттєвого скорочення викидів вуглецевого газу.

Нагадаємо, що на наступний рік також заплановано вихід на ринок літаючого мотоцикла Hoverbike S3, який здатний розвивати швидкість до 96 км/год, і теж літаючого автомобіля TF-1 від американської компанії Terrafugia, про який ми писали раніше. Так що, судячи з усього 2019 рік обіцяє бути досить цікавим у плані різних інноваційних авто і мото новинок.