Де шукати SEO-компанію для просування сайту

Потреба в SEO-просуванні сайту створює важке завдання з пошуку і вибору надійного підрядника. Цей процес може ускладнитися, якщо раніше був неприємний досвід роботи з непрофесійною або нечесної компанією. Експерти розповідають про алгоритм пошуку і вибору підрядника на просування сайту, а також про особливості, на які варто звернути увагу.

Если вам требуется качественное и по разумной стоимости продвижение и оптимизация сайта, обращайтесь в компанию AdverMedia, в арсенале которой более 600 успешных проектов. Большой опыт SEO-расскрутки, эффективного использования контекстной рекламы, и социальных сетей позволит сделать ваш бизнес максимально успешным!

Отож, де шукати компанію для розкрутки сайту?

Пошук seo-компанії на сторінках рейтингів

Багато хто починає пошук компанії для просування сайту з відвідування відомих рейтингів cmsmagazine.ru, tagline.ru і інших. Вибирають першу десятку і відправляють всім запит.

Високі позиції в рейтингу начебто повинні говорити про надійність компанії і її професіоналізм, проте це не завжди так. Більшість рейтингів у своїй методології визначення позиції використовують або сумарну кількість проектів, або сумарний показник тИЦ, який був скасований «Яндексом». Як ви розумієте, кількість проектів ще не означає, що компанія веде якісну роботу по ним. Тим більше, що ця кількість не поточних проектів, а всіх за весь час.

Висновок: можна орієнтуватися на позицію компанії в рейтингах, але розглядати це варто лише як додаткову інформацію.

Організація приватного тендера на профільних майданчиках

Начебто все просто - створив тендер, описав умови і нехай самі звертаються з пропозиціями, а там виберемо. Мінімум дій, максимум збереження енергії. Але це тільки спочатку. На подібних тендерних майданчиках мешкає багато початківців фахівців, що маскуються під компанії. Або зовсім молодих IT-команд, готових взятися за все і за будь-які гроші, потім нічого не зробивши.

При розміщенні тендера на пошук підрядника на просування сайту будьте готові до кількох десятків “добровольців”. Серед цих пропозицій можна легко пропустити якісні, так як основним орієнтиром через величезної кількості інформації буде вартість. Якщо вам необхідно просунути сайт за одну-дві тисячі гривень, то цей спосіб цілком підійде.

Висновок: проведення тендера - це не заощадити час, а витратити його ще більше через безконтрольне участі в тендері зацікавилися компаній.

Пошук підрядника по SEO-просуванню в пошуковій видачі

Цей варіант є найефективнішим, оскільки компанія, яка буде просувати ваш сайт, сама повинна займати лідируючі позиції в пошуку «Яндекса» і Google. Погодьтеся, ви б не пішли на лікування зубів до беззубого стоматолога.

Подивіться на топ пошукової видачі за такими запитами, як «SEO», «SEO-просування», «SEO-просування сайту» і так далі.

Зауважте, позиції сайту в результатах пошуку не статичні, вони змінюються протягом дня на плюс-мінус три позиції. Однак можна простежити стійке положення сайту в пошуковій видачі, що показує високу якість сайту підрядника з точки зору пошукових систем і людей, так як поведінкові метрики користувачів мають прямий вплив на позиції сайту.

Висновок: вибір підрядника на основі вивчення пошукової видачі є найоб’єктивнішим, так як високі позиції означають високу якість сайту.

Виберіть три-п’ять компаній, в які відправите заявки, цього буде достатньо. Невелика кількість позбавить від багатогодинних розмов, а також не дасть заплутатися в пропозиціях.