Особливості і види тонування авто

Не секрет, що у нас вважають за краще тонувати скло багато автовласників, причому робиться це не для загального тюнінгу авто, а для збільшення комфортного пересування для водія і його пасажирів.

Переваги тонування полягають в створенні невидимого бар’єру для ультрафіолетових променів, які не можуть проникнути в салон транспортного засобу. Поряд з цим тонування скла прекрасно перешкоджає зловмисникам, які не зможуть без проблем заглянути в салон, надає машині більш ефектний вигляд, а також не дозволяє оббивці вигоряти і втрачати природний колір.

Однак поряд з усіма перевагами в разі тонування автовласник в темний час доби не зможе мати достатню видимість. Деякі відзначають незручності, які супроводжують рух заднім ходом, особливо відчутні у вечірній і нічний час.

А ось тут можна вигідно придбати атермальну плівку, і дізнатись про переваги її використання. Які ж бувають види тонування?

Знімне тонування

Одним з найбільш затребуваних і популярних видів тонування є знімний метод. Прихильники цього способу вибирають його зважаючи на простоту в установці. Покриття скла можна здійснити без сторонньої допомоги і додаткових грошових витрат. Все, що стане в нагоді автовласникові - пластикова основа, необхідний інструментарій, за допомогою якого можна зробити різку, мінімальний набір знань і навичок, поповнити який може перегляд відповідних роликів в інтернеті. Придбана тонувальна плівка може бути виконана в абсолютно будь-якій кольоровій гамі і зроблена різними фірмами.

Незважаючи на величезний представлений асортимент, ця категорія поділяється щодо типу виготовлення на фарбовані і металізовані види. Перший тип здатний через деякий час вигоряти, через що при бажанні тонувати скла знімним покриттям краще зупинитися на другому виді.

Знімна плівка може «лежати» на декількох основах. Пластикова основа передбачає попереднє нанесення заздалегідь придбаного покриття, подальшого закріплення до скла певного виду скотчем або спеціальним кріпильним інструментарієм. Силіконова основа, природно, передбачає нанесення покриття за допомогою силікону. Кріплення здійснюється за допомогою вигонки і хімічного розчину.

Цей вид покриття скла спеціальною плівкою володіє декількома плюсами:

- дозволяє автолюбителю зробити все самостійно;
- забезпечує довговічність використання і максимально зручну експлуатацію;
- передбачає можливість швидкого зняття;
- збільшує безпеку пасажирів: при раптовому зіткненні розбите скло не розсиплеться на шматочки, а буде триматися на плівці.

Можливість зробити все самостійно не може дати гарантії того, що робота буде виконана якісно, ​​при наявності необхідної суми буде краще, якщо автолюбитель звернеться за допомогою в спеціалізовану фірму.

Використання електронного покриття

На сьогоднішній день такий вид тюнінга автомобіля вважається найдорожчим. Його часто називають смарт-тонуванням, зустріти авто з таким «прикрасою» на дорозі досить важко, вартість смарт-скла досягає півтори тисячі доларів всього за 1 м2. Природно, автовласники середнього класу просто не зможуть придбати собі таку розкіш. Цей вид тюнінга характерний виключно дорогим машинам. Володарі такого автомобіля можуть похвалитися «світінням хамелеона», який можуть зробити виключно професійні тюнера.

Напилення

Напилення, звичайно ж, краще простого знімного методу, однак воно відноситься до класу складних робіт, які можуть бути зроблені тільки співробітниками спеціалізованих автомайстерень. Таку процедуру неможливо зробити вдома, так як скло піддається кільком специфічним процесам: опускається в вакуумну камеру, потім покривається полімерами і металами. Цей різновид непопулярний через неможливість легкого і швидкого зняття покриття, трудомісткості процедури, швидкій появі небажаних тріщин і відблисків, що істотно заважають огляду.