10 порад, як оновити кухню

Кухня - це воістину серце будинку. Ми не тільки готуємо на кухні, але і снідаємо, обідаємо, вечеряємо або просто п'ємо каву з сім'єю і друзями. Тут постійно кипить життя, відбувається спілкування і обмін інформацією. Саме тому дизайн кухні повинен бути красивим, ергономічним і функціональним.

Створюючи кухонний інтер’єр, першою думкою є скористатися послугою виготовлення кухні під замовлення. Варіант непоганий, особливо якщо замовляти у хорошого виробника, такого як  “City-Мебель”. Втім, щоб покращити “серце будинку”, зовсім не обов’язково витрачатися на покупку нової кухні. Прості поради дизайнерів допоможуть модернізувати те, що у вас вже є:

1. Проявіть «турботу» про кухонні шафи, помінявши їх дверцята. Більшість компаній - виробників меблів використовують лінійку стандартних розмірів. Замість того щоб разом міняти всі шафи, переставте їх місцями або поновіть колір фасадів - кухня відразу змінить свій вигляд на краще.

2. Створіть настрій за допомогою оригінальних рушників. Текстиль з кумедними принтами і надихаючими написами буде підбадьорювати вас під час миття посуду. Додайте рушники на дверцятах духової шафи або настінних гачках. Яскраві принти та малюнки виконають роль арт-об’єктів на вашій кухні.

3. Зберігайте столові прибори в великих скляних келихах - це не тільки зручно, але й красиво. Такий спосіб допоможе швидко перенести ложки, ножі і виделки до столу. Плюс ви збережете простір шухляди, щоб заховати туди то, що не призначене для чужих очей.

4. Встановіть раковину перед вікном на сонячній стороні. Нудну процедуру миття посуду скрасить споглядання приємного вигляду за вікном. Якщо місце дозволяє, встановіть подвійну раковину. Так ви зможете мити посуд і займатися приготуванням їжі одночасно.


5. Виберіть яскравий колір для задньої стінки буфету. Наприклад, на кольоровому тлі колекція білого посуду від виглядає особливо виграшно. Внутрішні сторони дверцят буфета можна прикрасити фотографіями і листівками, які вас надихають.


6. Зберігайте спеції в маленьких магнітних контейнерах, які кріпляться на холодильник. Таке рішення надихне вас на нові кулінарні подвиги! Використовуйте контейнери з скляною кришкою, що загвинчується, і крізь яку видно вміст. Поруч на дверцятах холодильника розмістіть рецепти і телефони ресторанів, де можна замовити їжу з доставкою.


7. Додайте на кухні кольорові системи зберігання. Наприклад, яскрава шафа, яку ви, швидше за все, поставили б в будь-яку іншу кімнату, але ніяк не на кухню. Саме час змінити своє рішення!

8. Оновіть відкриті полиці, поклеівши їх клейонкою. Їх поверхню легко протирати, а візерунки освіжать кухню в одну мить. Модернізація полки займе лічені хвилини - для кріплення клейонки використовуйте двосторонній скотч або меблевий пістолет. Поставте на полицю кольорові упаковки і яскраві банки - і оновлення завершено!

9. Виростіть міні-сад пряних трав поруч з плитою. Під час приготування страв ви зможете додавати в них свіжу зелень прямо «з грядки». Утримайтеся від потворних квіткових горщиків із пластику. Краще візьміть кілька непоєднуваних на перший погляд посудин і встановіть їх разом на одне велике блюдо.

10. Створіть неповторний кухонний фартух з візерункової плитки або мозаїки. Якщо простий білий кахель викликає у вас асоціації з лікарняного їдальнею, зверніть увагу на кераміку з орнаментом у фольклорному стилі. Зараз подібні колекції представлені у більшості передових виробників. Візерунки в стилі печворк і марокканські мотиви допоможуть відтворити фрагмент улюбленої італійської таверни на стіні власної кухні.