Найпоширеніші міфи про смартфони

Здавалося б, що ми не знаємо про смартфони? Зараз вони є практично у кожної людини. Але навіть найпопулярніший пристрій може стати для людей не сильно знаючих в технологіях об'єктом різних міфів і помилок.

На дворі 2018 рік, а ви ще свято вірите, що перед першою зарядкою акумулятора смартфон треба повністю розрядити, або те, що кількість ядер процесора впливає на його продуктивність? Тоді, ця стаття точно буде вам корисна!

Чим більше мегапікселів у камери, тим краще

Довгий час вважалося, що чим більше мегапікселів, тим краще знімає камера. Насправді, цей показник впливає тільки на дозвіл зображення, а його якість залежить від величини самого пікселя і багатьох інших. Чим більше пікселів, тим більше світла він може захопити, і менше шумів з’являється на фото. Не менш важливими при зйомці є діафрагма об’єктива і програмні алгоритми обробки знімків.

300 ppi - максимум для людського ока

Ще в далекому 2010 році Стів Джобс анонсував iPhone 4, розповів про новий дисплеї Retina і заявив, що людське око не може розрізнити пікселі при 300 ppi (щільність в пікселях на дюйм). Насправді це не так. За даними дослідників, людське око здатне розрізнити щільність пікселів до 900-1000 ppi.

Чим вище ppi, тим чіткіше зображення. Вкрай важливим є показник щільності пікселів в світі віртуальної реальності, адже чим вище показник і дозвіл, тим чіткіше і реалістичніше виглядає картинка.

Чим більше ядер процесора, тим краще

Існує міф, що чим більше у процесора ядер і вища тактова частота, тим краще. На ділі, це не завжди безпосередньо впливає на підсумкову продуктивність смартфона.

Для прикладу варто згадати чіпсет MediaTek Helio X20, який був випущений в 2015 році. Він вміщує в собі 10 ядер трьох типів з продуктивністю 1,4, 2,00 і 2,5 ГГц. Насправді, за результатами тестування вагомого приросту продуктивності не відбулося.

Захисна плівка врятує смартфон від пошкоджень

Колись це було хорошою ідеєю, але нині захисні плівки втратили свою корисність. В сучасних смартфонах застосовується виключно стійке до подряпин скло. Якщо не поводитися з телефоном надто грубо, все буде в порядку. Але якщо вже так сталося, що смартфон випав з рук на асфальт, і екран розбився, ось тут https://maclouds.com.ua можна недорого замовити його заміну.

Шкідливі випромінювання

Смартфони стали невід’ємним атрибутом життя сучасної людини. Склалася думка, що низькі електромагнітні сигнали, які випромінюють телефони, можуть негативно впливати на стан здоров’я і навіть викликати онкологічні захворювання. Є думка, що найсильніше гаджети впливають на мозок. Такими заявами всерйоз зацікавилися лікарі, які провели дослідження. Виявилося, що випромінювання від смартфона не тільки не викликають злоякісні пухлини, а й зменшують ризик їх розвитку на 20%.

Крім того, результати досліджень вчених з Центру дослідження хвороби Альцгеймера Флориди показали, що довгостроковий вплив електромагнітних сигналів від телефонів не мають негативного впливу на пам’ять.

Чим більше оперативної пам’яті, тим краще

При купівлі мобільного гаджета багато продавців радять віддати перевагу смартфону, у якого великий обсяг оперативної пам’яті. Багато користувачів є прихильниками думки, що чим більше гігабайт, тим краще. Знову змушені це спростувати. Реальна різниця може бути видна між смартфонами з 1 і 2 ГБ або 2 і 4 ГБ оперативної пам’яті. Багато флагманських пристроїв, наприклад Galaxy S8, оснащені всього 4 ГБ оперативної пам’яті, чого їм вистачає цілком. Різниці між смартфонами з 6 і 8 Гб оперативної пам’яті практично немає - важливіше дивитися на модель процесора і інші характеристики.

Bluetooth і Wi-Fi споживають багато енергії

Сучасні модулі Bluetooth і Wi-Fi споживають досить мало енергії, а останній дозволяє зберігати заряд акумулятора, оскільки він працює з фоновими інтернет-додатками економніше, ніж 4G-модуль.

Закриваючи програму, ви економите заряд батареї

Всі ми проводимо паралелі між смартфоном і комп’ютером, тому звичка чистити список запущених додатків цілком виправдана. Але iOS чи Аndroid програми поводяться по-іншому. У згорнутому стані вони «заморожені», і не споживають заряду від батареї.

Закриваючи додаток, ви вивантажуєте його з оперативної пам’яті. І коли ви запускаєте його знову, пристрій завантажує його назад в RAM. Постійне включення / вимикання програми більш енергозатратно, краще просто залишити його в спокої.

Чим більше ємність акумулятора, тим автономніший смартфон

Особливо цим люблять хвалитися китайські компанії - вони випускають апарати з величезними батареями, які не завжди показують високу автономність. Термін роботи смартфона від одного циклу заряду залежить від багатьох факторів. Важливу роль відіграє оптимізація операційної системи і енергоспоживання апаратної частини пристрою. Наприклад, чим більше дисплей і його дозвіл, тим вище навантаження на процесор, і тим більше йому потрібно заряду акумулятора. Величезну роль відіграє потужність процесора і техпроцесу, за яким він зроблений.