Творець Android готує смартфон з штучним інтелектом

Компанія Essential Products, заснована одним з розробників Android Енді Рубіном (Andy Rubin), відклала більшість своїх проектів, в тому числі пов'язаних з "розумною" колонкою, заради амбітного плану - створити принципово новий мобільний телефон, який зможе імітувати поведінку користувачів, автоматично відповідати від їх імені на повідомлення і виконувати інші завдання. Про це агентство Bloomberg дізналося від поінформованих джерел, знайомих з планами Essential.

Своїм дизайном новинка буде кардинально відрізнятися від сучасних смартфонів. Пристрій отримає невеликий дисплей, а взаємодія з користувачем буде відбуватися за допомогою голосових команд і програмного забезпечення Essential з елементами штучного інтелекту (ІІ).

Як пояснили інсайдери, в основі задумки лежить ідея зробити такий апарат, який зможе самостійно планувати зустрічі, відповідати на електронні листи і повідомлення в месенджерах. Також з його допомогою можна буде здійснювати телефонні дзвінки. Що не кажіть, а корисних функцій у сучасних смартфонів стрімко зростає. Ось, для прикладу, на сайті smartphonus ви можете дізнатись про таку “фішку” як датчик наближення, і можливості його використання.

Оглядачі відзначають, що Рубін, мабуть, вирішив вразити уяву людей футуристичним гаджетом, який буде дійсно відрізнятися від існуючих сьогодні мобільних пристроїв. Можливо, запланована новинка - це остання надія Essential закріпитися на ринку смартфонів, де сьогодні домінують Samsung Electronics і Apple. Прес-секретар Essential відмовилася коментувати статтю Bloomberg.

Тим часом, висловлювання Енді Рубіна, яке прозвучало під час одного з інтерв’ю Bloomberg в 2017 році, говорить про те, що засновником Essential можуть рухати ще і філантропічні мотиви. За словами Рубіна, він може вирішити актуальну сьогодні проблему надмірної залежності людей від смартфонів. Зробити це допоможе телефон, який виступає в ролі віртуальної версії користувача і здатний вирішувати частину повсякденних завдань людини без її втручання.

Однак на шляху інноваційної концепції чимало труднощів. Ті, хто хоч раз спілкувався з віртуальними помічниками Siri і Alexa зі свого досвіду знають, що можливості ШІ-помічників все ще обмежені. Тому в Essential вирішили позиціонувати новинку, як додаток до смартфону або апарат для тих, хто хоче менше часу проводити, втупившись в екран гаджета.

Співрозмовник Bloomberg, обізнаний про розробку, повідомив, що перший прототип пристрою повинен бути готовий до кінця 2018 року. Essential може продемонструвати девайс своїм партнерам вже на січневій виставці Consumer Electronics Show (CES) в Лас-Вегасі.