Добрива для саду під зиму

Не дивлячись на те, що зима вже буквально стукає в двері садівника, робота на ділянці все ж ще залишається. Необхідно забезпечити захист рослин в холодну пору року, а деякі культури можна порадувати добривом.

Одна справа якщо у вас невелика ділянка, а якщо кілька гектарів - тут без відповідної техніки не обійдешся. Ось посилання разбрасыватель удобрений купить, ефективна сільськогосподарська техніка від виробника “Ореховсельмаш” ніколи не підведе!

Деякі садівники впевнені, що підгодівля - це все справи весняні. Однак насправді ідеальний принцип підживлення полягає в рівномірному отриманні культурами корисних і необхідних для розвитку компонентів протягом практично всього року, виключаючи лише зиму. Тому деякі культури будуть раді підживленню в літній період, інші і зовсім можна удобрювати протягом практично всієї осені, аж до самої зими. Ну а якщо грудень виявився вельми теплим і дощовим, то навіть в цей місяць можна вносити в деяких випадках добрива.

Одні з найкращих добрив для внесення перед зимою - це мінеральна підгодівля. Найкраще віддати перевагу рідкій формі добрив, так корисні компоненти швидше вбереться в грунт і встигнуть бути поглинені корінням дерев, чагарників та інших рослин.

Також при виборі добрива потрібно звернути увагу на його тип - існують комплексні збалансовані добрива спеціально для хвой, або, наприклад, для багаторічних рослин. Такі добрива мають ідеальний склад для конкретного типу культур і радиться скористатися саме таким підходом до удобрення.

Особливості підживлення пізньої осені

Зверніть увагу, що вносити добриво можна тільки в разі, якщо грунт не встиг промерзнути. В цілому, дрібні нічні заморозки не є перешкодою в тому випадку, якщо вдень температура піднімається значно вище нуля. І навіть тоді, коли вдарили перші морози, вносити добрива все ще можна, адже земля не встигла промерзнути і рідкі добрива в разі глибокого внесення відмінно досягнуть своєї мети.

В цілому, восени не радиться вносити тільки добрива з високим вмістом азоту. Обов’язково дивіться склад підгодівлі, і якщо в ньому переважає азот, то не варто купувати таку суміш на зиму. Ну а якщо відповідне добриво вже виявилося купленим, то хай вже краще воно постоїть до весни. До речі на упаковці добрива може бути написано, що воно «осіннє» або ж розраховане спеціально для внесення під зиму.

Правда, якими б не були чудовими мінеральні добрива, не варто відмовлятися і від допомоги органічних, створених буквально власними руками в вашому саду.

Добрива грають важливу роль в житті рослин. Вони дозволяють культурам максимально ефективно розвиватися, а в нашому випадку - вистояти боротьбу з холодом, мобілізувавши всі наявні сили. Адже не забувайте, що без підгодівлі рослина звичайно зиму переживе, однак ви ніколи не дізнаєтеся, якою ціною - втрати 5% врожаю або всіх 20%.