В Шанхаї відкрився семизірковий готель

Розкішний готель Wanda Reign, що позиціонується як семизірковий, відкрився в китайському Шанхаї на вулиці Bund. Незважаючи на те що зірковість готель привласнив собі самовільно, він гідно може конкурувати з кращими готелями Лондона, Нью-Йорка і Дубая, і навіть перевершуючи їх в багато чому.

Для будівництва готелю в Шанхаї було потрібно три роки і $ 516 млн. Проект розробили британські компанії Foster + Partners і Heatherwick Studio.

Готельний комплекс складається зі скла і металевої основи. Хол готелю прикрашають 10-метрові мармурові колони, а підлога - нефритова мозаїка. На стінах розвішані картини сучасного китайського художника Ши Ци. Деякі картини використовували для відтворення атмосфери міського середовища Шанхая 1920-30 років. Всюди в холі розставлені антикварні меблі.

Всього в готелі 193 номери. Ціни за номери варіюються в інтервалі від $ 400 до $ 1,5 тисячі за добу. У кожному спа-люксі є свої сауни і парні лазні, великі басейни з холодною і гарячою водою, процедурні кабінети.

Найкращий номер - президентський сьют (Chairman Suite) на 20-му поверсі площею 288 квадратних метрів. Тут є вітальня, обідня зона з прилеглою коморою, стильний бар, окремий кабінет і величезна ванна кімната з сауною і великою масажною ванною.

Для святкових заходів в готелі передбачений бальний зал площею близько 720 кв. м з стелями висотою до 8 метрів. В готелі є найгламурніший зал караоке - Всесвіт КТВ.

Чотири ресторани в готелі також відрізняються складним дизайном, що включає величезні люстри і вітражі. Тут розташовані ресторан французького кухаря Марка Мішлена, китайський ресторан, японський Eaterie, кафе та лобі-бар.

Готель визнаний найпопулярнішим місцем відпочинку китайської еліти. Основним контингентом готелю стали молоді і дуже багаті жителі Китаю, звиклі до розкішного життя.

У тому ж Китаї знаходиться ще один чудовий 7-зірковий готель Пангу Плаза, розташований в Олімпійському селищі в Пекіні. У ньому колись зупинявся сам Біл Гейтс. Гордістю готелю вважаються два павільйони, храм і кращий в світі японський ресторан. Номер в готелі коштує $ 800 тисяч на рік.

Взагалі, максимально можливою категорією готелю вважаються «п’ять зірок». Відомо всього кілька люксових готелів в світі, власники яких позиціонують їх як шести- і семизіркові. Втім, подібні оцінки не входять в офіційну класифікацію.

“Черное море” - отличная гостиница Киев, где помимо безупречного комфорта проживания и наивысшего качества отельного сервиса, вам предоставляется возможность проведения семинаров, презентаций, тренингов и других мероприятий в полностью оборудованом для этой цели конференц-зале.