5 секретів покупки хорошої машини з пробігом

Купівля авто з пробігом - це відмінне компромісне рішення, коли бюджету на нову машину з автосалону не вистачає, а з кредитом зв'язуватися не хочеться. Головне - зорієнтуватися в пропозиціях і зробити грамотний вибір.

Придбане за кордоном вживане авто - хороший варіант, адже машина, куплена в Польщі, Німеччині, чи Голландії обійдеться набагато дешевше за аналогічну модель в Україні. Втім, потрібно врахувати суму необхідних митних платежів, і у цьому вам поможе зручний функціонал калькулятор растаможки авто на сайті tamozhennyjbroker.kh.ua.

Насправді, автомобіль з пробігом купують з багатьох причин, і не тільки чисто «економічним». Наприклад, людині, яка щойно отримала права і хоче сісти за кермо, варто відточити свої водійські навички на машині, яку, в принципі, не дуже шкода подряпати. Або якщо в планах - вкрай активний авто-відпочинок: риболовля, полювання, переїзди по бездоріжжю... У цьому випадку цілком можна дещо поступитися сяючою новизною, але вкластися в потужну «ходову».

З чого ж почати пошуки оптимальної машини?

Сформулюйте вимоги

З чіткого формулювання своїх вимог. Перш за все, дайте відповідь на головні для себе питання: на яку суму готові розщедритися, які марки авто ви готові розглядати, яку трансмісію - автомат або механіку, наскільки критична потужність двигуна, а рік випуску машини, чи важливий її колір? Щоб не упустити нічого значущого, користуйтеся на обраному сервісі продажу авто підказками розширеного пошуку. Чим більше деталей ви вкажете, тим ближче до ваших побажань виявиться добірка варіантів.

Відмовтеся від автомобілів без фото

Отже, ви вбили всі параметри і вам випав список більш-менш придатних оголошень. Варто відразу відмовитися від оголошень без якісних фото. Вас має насторожити, якщо машина знята не цілком, або тільки з одного ракурсу, а тим більше, якщо продавець розмістив фото схожого автомобіля, але з автосалону або інтернету. Повинен бути видно салон, приладова панель, відкритий багажник, а в ідеалі ще й те, що під капотом.

Читайте оголошення уважно

Уважно ознайомтеся з інформацією в оголошенні. Що повинно насторожити: занадто незначний для віку автомобіля пробіг, позначки «не бите, не фарбоване, без подряпин» для авто старше 10 років. За такий термін служби якісь пошкодження кузова (навіть не з вини водія) обов’язково були, приховувати їх немає ніякого сенсу.

Не довіряйте “інформації по телефону”

Важливий пункт: якщо в оголошенні немає подробиць про обслуговування та особливості авто, але сказано, що всі роз’яснення «по телефону» - це тривожний сигнал. Буває, що продавець боїться «світити» ті чи інші деталі в мережі, тому що з машиною щось нечисто.

Вибирайте продавців, згодних на незалежну перевірку

Гарна ознака, якщо продавець відразу пише: «готовий до перевірки у механіків покупця, можна пробити по VIN». Відмінно! Тим більше, що на багатьох майданчиках продажу є свій сервіс перевірки історії автомобілів. За VIN-номером він дозволяє дізнатися історію експлуатації машини і її юридичну чистоту - чи не знаходиться вона в угоні, в заставі, чи не використовувалася як таксі і т.д.