Вибираємо ідеальний диван

Синій чи бежевий? У смужку, клітку чи з квітами? Хай-тек чи класика? При виборі дивана виникає безліч питань. Спробуємо розібратися.

Ортопедичний матрац - ось запорука міцного сну і хорошого самопочуття! - агітує нас реклама, геть забуваючи про вітчизняні реалії. Багато жителів малогабаритних квартир не мають не те що ліжок, а навіть спалень, а значить, змушені проводити свої ночі на диванах в кімнатах, які іменуються вітальнями. Втім, і власники хоромів проводять тут не менше часу. Відпочити після роботи, подивитися серіал або посидіти з подругою за філіжанкою кави ми все вирушаємо саме на диван. Тому наступного разу, коли відчуєте біль в спині і помітите, що дитина чхає по десять разів на день, не поспішате шукати у себе остеопороз, а у неї алергію. Можливо, винен диван.

Що сховалося всередині

Запам’ятайте: хороший диван «підлаштовується» під контури тіла, а після того як встаєте, приймає попереднє положення. При цьому у вас не повинно виникнути відчуття, що ви потопаєте в подушках. На занадто м’якій моделі шкідливо і сидіти, і лежати: м’язи будуть постійно напружуватися, щоб утримати тіло «на плаву». Особливо від цих навантажень страждає хребет: пара місяців ночівель на подібному дивані можуть призвести до викривлення. Якщо не хочете такого розвитку подій, розпитай продавця про «начинку».

Пружини.

Більшість людей, «які пізнали» в своєму житті не один диван, стверджують, що ідеальним наповнювачем є пружини. Ортопеди з цим згодні, але з одним застереженням - вони повинні бути якісними. На жаль, в даному випадку є ризик натрапити на звичайні залізяки, які мнуть, гнуться, ламаються. Уявіть, що буде, якщо така штукенція встромиться в бік?

Згідно меблевим правилами, пружинні блоки необхідно накривати багатошаровим «покривалом» з фетру, повсті, поролону, ватину, копри і багатьох інших складових хорошого матраца. Правда, такий диван обійдеться дорожче ліжка.

Поролон і піна.

Якщо бажаєте заощадити, віддайте перевагу якісному ППУ (пінополіуретан). У нього маса переваг: він нетоксичний, нешкідливий для здоров’я і досить ергономічний. Щоб тіло сказало вам дякую, не полінуйся - пошукай модель з особливою конструкцією сидіння під назвою «листковий пиріг». Знизу повинен лежати пружний пласт поролону, зверху - тонкий, меншої щільності і жорсткості. Такий диван досить твердий, але не настільки, щоб здавалося, що ти лежиш на кам’яній плиті. А значить, є всі шанси розслабитися, знявши навантаження з хребта. Є й інший безпружинний варіант - це модель з латексною піною всередині. Завдяки великій кількості мікроелементів вона має ортопедичний ефект, повністю гіпоалергенна, відмінно дихає і служить десятиліттями.

Сучасні матеріали.

Диванна начинка не обмежується поролоном і пружинними блоками. Моделі подорожче наповнені сучасними матеріалами вищого класу, наприклад унікролом, дюрафілом або Термостар, виготовленими на основі холлофайбера. Це синтетичне волокно являє собою форму спіральної пружини. У нього є чудова властивість - воно швидко відновлюється, після того як було зім’яте, а значить, подібний диван прослужить довго.

Щоб було складно

Розкладний механізм - ще одна важлива деталь, особливо якщо будете спати на дивані щоночі, а не укладати на ньому родичів раз на півроку. Зверніть увагу на так звані дивани-трансформери, управлятися з якими може навіть дитина. Легким рухом руки забираються або, навпаки, зростають бічні подушки, регулюється нахил спинки, міняється кут підголівників. Якщо ситуація вимагає негайного перетворення дивана в ліжко, достатньо смикнути за особливий важіль, який називається «газоліфтом». А механізм «клік-клак» має одне або два положення фіксації спинки. Це зручно, коли хочеться розташуватися на дивані напівсидячи або напівлежачи.

Шукайте тефлон

Оббивка дивана теж має важливе значення. Адже вона постійно контактує з шкірою. Тому сміливо можна вибирати собі спальне місце, як одяг: чим менше синтетики, тим краще. В ідеалі тканина повинна містити не менше 50% натуральних волокон. Вони «дихають» і на відміну від 100% -ної синтетики практично не притягають пил: це знижує можливість розвитку алергії. До речі, якісні м’які меблі завжди забезпечені паспортом, де прописані характеристики оббивки і рекомендації по її очищенню. Якщо диван не має «документів», не ризикуйте здоров’ям своїх домочадців і гостей - купіть іншу модель.

Обов’язково дізнайтеся у продавця, чи оброблений матеріал тефлоновим просоченням. Воно захищає меблі від вологи: проллєш на такий диван чай або м’ясну підливу - і вони просто стечуть на підлогу!

До речі, якщо у вас є діти або домашні тварини, відмінно підійдуть меблі зі знімними чохлами. По-перше, їх можна прати в машинці або віддавати в хімчистку. По-друге, при необхідності обридлу, зношену або запилену, а значить, небезпечну тканину у вас завжди вийде замінити на нову.

Якщо вам потрібен якісний, функціональний диван, ознайомтесь з вигідними пропозиціями від інтернет-магазину https://www.meblium.com.ua/myagkaya-mebel/divany. Тут представлено по доступній вартості широкий вибір меблів різноманітних конструкцій, текстур, кольорів, цінової категорії вітчизняних і зарубіжних виробників. А підібрати модель саме згідно ваших запитів і уподобань допоможуть досвідчені консультанти магазину.