Особливості прибирання квартири в зимовий і літній періоди

Прибирання квартири, будинку або офісу є обов'язковою процедурою, і відмовитися від неї неможливо. При підтримці належної чистоти в приміщеннях Ви отримуєте не тільки привабливий зовнішній вигляд інтер'єру, меблів і декоративних елементів, але і створюєте здорову обстановку для перебування в цих кімнатах.

Відсутність пилу і інших забруднень - це мінімізація розвитку хвороботворних вірусів і розмноження бактерій. При цьому прибирання значно відрізняється в залежності від періоду року. І якщо взимку його робити допускається раз в тиждень, то влітку доведеться витрачати на це більше часу. Звичайно, це рутинна і не дуже приємна справа, а тому, якщо ви бажаєте позбавитись цього головного болю, скористайтесь послугою уборка квартир Киев від клінінгової компанії «Гала Клин».

Особливості зимового прибирання

У зимовий період пилюка практично відсутня. Ви напевно помічали, що її скупчення на меблях є мінімальним. Особливо це помітно в квартирах, розташованих біля дороги. При цьому взимку майже не розмножуються бактерії та інші шкідливі організми. Для багатьох з них низькі температури є критичними.

Варто також відзначити, що взимку практично не потрібно витрачати час на очищення вікон. Відсутність пилу і дощів виключає утворення розводів і інших неприємних моментів. Винятком є ​​різкі перепади температур і утворення конденсату. В даному випадку рекомендуємо взимку нічого не ставити впритул до вікон. Особливо якщо вони, включаючи підвіконня, дерев’яні.

Виходячи з цього, життя стає набагато яскравішим і веселішим! Пов’язано з тим, що пилюку протирати потрібно набагато рідше, вологе прибирання виконується 1 раз в тиждень, а генеральне і зовсім може бути відкладено до весни. Але не варто забувати, що на періодичність підтримки чистоти впливає і розташування будинку. Незважаючи на відсутність пилу, бруд може з’являтися через вихлопних газів машин або виробництва, яке розташоване недалеко від Вас.

Особливості літнього періоду

Літо - це не тільки гарний настрій, пекуче сонце і час для поїздок на море. У плані чистоти в квартирі воно є головним ворогом. Влітку утворюється велика кількість пилюки. Прибирати її необхідно практично кожен день. До того ж, при плюсових температурах в пилюці розвиваються хвороботворні бактерії і віруси.

Також влітку через наявність пилу, вологості, опадів потрібно регулярне миття вікон. Рекомендується виконувати її мінімум 1 раз в тиждень. Також через проникнення забруднень саме через вікна Вам необхідно прати штори як мінімум 1 раз на місяць. При збиранні пилососом обов’язково потрібно пилососити м’які меблі. Килими потрібно вибивати щотижня і 2 рази за сезон віддавати на хімчистку. Чому? Килими є найбільшим пилозбірником в квартирі.

Окремо від сезонності варто відзначити наявність тварин. Рекомендується їх мити досить часто. Регулярна мийка знижує виділення вовни і її поширення по квартирі. При цьому легше і самим тваринам.