Великий теніс: користь для тіла і душі

Великий теніс є одним з найулюбленіших усіма сучасних видів спорту. Він дозволяє отримати достатнє навантаження, при цьому розслабитися і проявити азарт під час гри. Крім розвитку м'язів теніс дозволяє поліпшити дихальну систему, налагодити кровообіг, роботу серця. Загальне здоров'я стає кращим завдяки тенісу, імунітет зміцнюється і людина стає стійкою до змін клімату і простудних захворювань.

Користь великого тенісу для здоров’я

Великий теніс дозволяє одночасно задіяти велику кількість м’язів, спини, рук, ніг, шиї. Людині не доведеться міняти тренажери, досить зайнятися одним видом спорту. Якщо метою є опрацювання всіх груп м’язів. Також теніс є відмінною тренування серця і судин.

Гра в теніс розвиває і стимулює увагу, координацію, покращує реакцію. Людина під час гри сконцентрована на м’ячі, тому таким чином тренуються м’язи очей, поліпшується зір і відпрацьовується миттєва реакція. Також теніс розвиває спортивний азарт, прагнення до перемоги. Після тенісу людина готова до перемоги в різних сферах, не тільки в спорті.

Багато часто відчувають стрес в житті, схильні до впливу навколишнього світу. Саме цей спорт дозволяє впоратися з депресією, дозволяє розслабитися психологічно і фізично. Концентрація на м’ячі, зосередженість на діях противника допомагають забути про щоденні проблеми, відволікає і різко розслабляє і носить оздоровчий ефект.

Заняття великим тенісом також допомагають стати більш зібраним, дисциплінованим. Людина звикає жити за правилами, вчиться змагатися, гідно вигравати і програвати, ставитися з повагою до конкурентам. Також людина відмінно звикає працювати в команді і бути стійкою до стресів.

Великий теніс дозволяє поліпшити свою фігуру. Людині не доведеться займатися на різних тренажерах. Досить провести місяць на корті і фігура стане набагато кращою. Однак, щоб результат вийшов по-справжньому помітним, слід займатися не менше двох разів на тиждень по дві години. Можна займатися і три години, можна трохи зменшити час занять. Якщо ваша мета саме схуднути, то краще за все обговорити навантаження з досвідченим лікарем дієтологом. У будь-якому випадку тенісні корти - ідеальне місце для схуднення.

І якщо ви з огляду на вищесказане вирішили спробувати свої сили у цьому спорті, в інтернет-магазині http://babolat-shop.com.ua/ ви зможете купити якісні тенісні ракетки, м’ячі, форму для занять, інші необхідні аксесуари.

Протипоказання до занять

Однак консультація лікарів перед заняттями не буде зайвою, адже існує цілий ряд протипоказань до таких навантажень. Найчастіше відмова в занятті тенісом може стосуватися людей з хворими суглобами. Також важким захворюванням вважається міжхребцева грижа, радикуліт, невралгія, запалення сухожиль. Слід перевірити роботу серця, і норму тиску. Серцева недостатність, гіпертонія можуть вважатися протипоказаннями до занять великим тенісом.

Заняття тенісом часто протипоказані короткозорим людям і тим, у кого плоскостопість, це буде ускладнювати ходіння по корту, а також відстеження м’яча. Якщо ви перенесли інфекційне захворювання, до тенісу не слід повертатися протягом двох тижнів, якщо ж перелом або сильну травму голови, то доведеться відкласти заняття на рік.