Міні-ліхтарики на кросівки набирають популярності

Ліхтарики на взуття продовжують набирати популярність. І якщо перші їхні зразки - як у випадку з LED-кліпсами переднього підсвічування Night Runner або "шпорами" заднього підсвічування PowerSpurz LED, були в новинку, то зараз подібні ліхтарики стають все більш буденними.

Черговим же прикладом такої “буденності” стали світлодіодні міні-ліхтарики Path Illuminating Shoe Lights, що закріплюються на шнурках, і котрі всім любителям чогось новенького, незвичайного і функціонального запропонував американський бренд Hammacher Schlemmer. Варто зазначити, що цей гаджет наділений досить цікавими властивостями.

До числа характеристик увійшов оригінальний спосіб кріплення - на шнурках кросівок, з мінімальними перешкодами для користувача при ходьбі або під час пробіжки. Яскравість кожного ліхтарика в 75 люмен - достатня для освітлення шляху перед собою протягом 15 метрів, з охопленням 270 градусів. Правда, це стосується лише пересування по рівній доріжці або стежці: дослідним шляхом доведено, що при поході в темний час доби по пересіченій місцевості з більш-менш суттєвими перешкодами типу каменів, купин і ям, подібні ліхтарики лише вносять сум’яття - додаючи непотрібні і заважаючі тіні як візуальні перешкоди. Краще вже замовити ліхтарики брелки оптом, і завжди під руками будете мати надійне джерело яскравого світла!

Згідно з анонсом, розміри кожного ліхтарика на взуття становлять 2,5 х 6,35 х 7 сантиметрів, а вага близько 42 грам. Міні-світильники освітлюють шлях попереду, а їх виступаючі з боків частини демонструють підсвічування червоними світлодіодами в зворотну сторону - назад, щоб випадкові водії здалеку могли побачити їх. Що ж, як для безпеки - то досить непогана задумка.

До переваг можна додати і те, що ці легкі світлодіодні ліхтарики звільняють руки, позбавляючи від необхідності додаткового підсвічування. Можуть використовуватися під час дощу і сирої погоди - завдяки вологонепроникному корпусу. А заряду акумулятора в Path Illuminating Shoe Lights вистачає на 4-8 годин в залежності від обраного режиму яскравості, з можливістю подальшої підзарядки через USB кабель.

Ліхтарики на взуття рекомендовані любителям пізніх прогулянок і спортивних пробіжок як по міських вулицях, так і в передмісті - з умовою, що шлях буде відносно рівним і без великих перешкод. А тим, хто зацікавився, повідомляється, що зараз вони представлені в фірмовому онлайн-бутику вартістю $ 59.95 за комплект з двох примірників на одну пару взуття.