5 порад по догляду за улюбленою шкіряною сумкою

На аксесуарах не варто економити! Ви можете купувати одяг в магазинах демократичних марок або навіть на блошиних ринках, але сумка повинна бути не просто дорогою, а справжнім витвором мистецтва. Крута дорога сумка може стати відмінною інвестицією, а її ціна з часом буде тільки зростати. Єдиною умовою такого розвитку подій буде її первісна привабливість.

Самі розумієте, якщо носити річ майже кожен день, через пару років вона може втратити красу. Чим краще ви будете піклуватися про свою «принаду», тим ідеальнішим буде ваш образ і тим ціннішим буде ваш аксесуар. Експерти розповіли, як правильно доглядати за шкіряними сумкою, щоб вона прослужила вам якщо не до кінця віку, то з добрий десяток років.

Почніть доглядати за сумкою в перший же день після покупки

Кращі ліки від усіх хвороб - це своєчасна профілактика. І так, це стосується не тільки здоров’я, а й привабливості речей. Відразу ж після покупки сумки радимо обробити її спеціальним захисним кремом для шкіри. Він створить захисний бар’єр, який буде перешкоджати виникненню плям і зносу.

Крім того, візьміть в звичку віддавати в хімчистку свій аксесуар кожні 3-4 місяці. І не забудьте протирати поверхню вологою ганчіркою хоча б раз на тиждень. Ніколи не використовуйте дитячі серветки, звичайні вологі серветки, оцет або будь-яке інше народний засіб для обробки сумки від забруднень. У пріоритеті завжди тільки спеціальні склади для шкіри. Необережне використання домашніх засобів може привести до втрати кольору або пошкоджень!

Правильно зберігайте

Якщо ви вирішили заховати сумку до наступного сезону або, наприклад, вирушаєте у відпустку без неї, настійно рекомендуємо помістити її в спеціальний тканинний мішок. Багато брендів поставляють свої вироби як раз в таких «футлярах».

Мішки допомагають захищати сумки від пилюки і сонячного світла. Якщо мішка немає, використовуйте стару наволочку. І завжди зберігайте сумку набитою: плівка з бульбашками, старий одяг, папір - в хід може піти все, що завгодно. Головна мета - зберегти первісну форму вашого аксесуара.

Правильно носіть

Не варто занадто часто тримати сумку за ручку. Існує думка, що навіть звичайний крем або лосьйон для рук при попаданні на телячу або свинячу шкіру може спровокувати її знебарвлення. Кращий вихід із ситуації - носити сумку на згині ліктя або на плечі.

Крім того, уникайте носити світлі аксесуари з новими джинсами. Денім може забарвити вашу сумку. Такий тип забруднень найстійкіший, і його практично неможливо видалити в домашніх умовах. Навіть не всі фахівці можуть впоратися з цією проблемою! Виперіть нові джинси пару раз перед тим, як надіти їх - в цьому випадку ризик буде мінімальним.

Слідкуйте за тим, куди ви кладете вашу сумку

Завжди і всюди звертайте увагу на те, де знаходиться ваша сумка. Вдома, на роботі, в гостях, в машині - небезпека може підстерігати будь-де! Щоб запобігти вигорянню і вицвітанню, намагайтеся уникати нагрівальних приладів і прямого сонячного світла. Надмірне тепло може привести до висихання шкіри і згодом до її розтріскування. Кращий спосіб справитися з цією проблемою - віддавати сумку на чистку, наносити спеціальний зволожуючий захисний крем.

Не кладіть сумку на стіл і, тим більше, на підлогу в кафе або ресторані. Її можна повісити на портативний компактний гачок або покласти за спину, якщо ви сидите на стільці або в кріслі.

Кожаная сумка - особый аксессуар, она не только играет важную функциональную роль, но и подчеркивает ваш изысканный вкус, состоятельность, и роль в обществе. И если вы ищите действительно стоющую вещь, посетите магазин сумок Кенгуру, здесь в широком ассортименте представлены замечательные мужские и женские модели различной ценовой категории,и на все случаи жизни.