Дерево чи метал: вибираємо красиве і зручне ліжко

Робота над інтер'єром спальні включає в себе кілька етапів, але головним, безсумнівно, залишається вибір ліжка. Якими б зручними, практичними і ергономічними не були б обрані вами меблі для спальні, невдале ліжко перекреслить всі старання. При цьому найважливішу роль відіграють не тільки функціональні якості і зручність, але також і зовнішній вигляд цього найважливішого предмета меблів, на якому вам доведеться проводити 8-9 годин на добу.

Незважаючи на величезну різноманітність моделей, всі представлені в каталогах виробників ліжка можна умовно розділити на дві групи - металеві і дерев’яні (до останніх також віднесемо вироби з ДСП і МДФ). Зокрема, ООО Мебель на Века пропонує стильні надійні дерев’яні ліжка.

Вибираєте ліжко, але не знаєте, якому матеріалу віддати перевагу? Ми вирішили зібрати в одній статті основні особливості та переваги дерев’яного та металевих меблів, порівнявши їх між собою.

Дерев’яні ліжка

Моделі з цільного масиву або деревних плит давно стали своєрідною класикою меблів для спальні. Сучасні дерев’яні ліжка відрізняються досить великими габаритами (незалежно від кількості спальних місць) і в переважній більшості випадків оснащені міцними ортопедичними основами. В якості основи для матраца зазвичай використовуються широкі дерев’яні планки-ламелі, які можуть бути плоскими або вигнутими (пружними).

Залежно від конструкції, дерев’яне ліжко може мати як дві спинки - передню і задню, так і одну (тільки узголів’я). Досить рідко, але зустрічаються конструкції, які взагалі не мають передньої і задній планки, тобто, по суті, таке ліжко являє собою ортопедичну основу для матраца на ніжках.

Переваги дерев’яних ліжок

- Натуральне дерево - найекологічніший з усіх існуючих натуральних матеріалів. При цьому у виготовленні сучасних меблів для спальні використовуються переважно безпечні і дружні для людини і навколишнього середовища лакофарбові склади.

- За умови правильної обробки і підготовки деревини такі меблі служить десятиліттями без втрати якості і функціональності.

- Технологічні можливості дозволяють виробникам виготовляти ліжка, які можуть мати найнесподіваніші і нестандартні форми і конфігурації.

- Як природний матеріал дерево має приємний розслаблюючий ефект, заряджає особливою енергією і забезпечує здоровий сон.

- Не варто забувати і про те, що протягом тривалого часу після покупки дерев’яні меблі наповнюють приміщення неповторним запахом лісу. В якомусь сенсі дерев’яне ліжко можна назвати справжнім «природним кондиціонером» повітря в кімнаті.

- Більшість моделей ліжок з дерев’яного масиву або дошки володіють стильним дизайном і здатні прикрасити інтер’єр будь-якої спальні.

Металеві ліжка

Металеві меблі для спальні, як правило, являє собою каркас з металевої труби. Подібні моделі ліжок далеко не завжди оснащені ортопедичної основою для матраца, яку часто замінюють пружини, сітка, сталеві рейки. Природно, такі елементи істотно поступаються по комфорту, міцності і довговічності дерев’яним анатомічним основам, оскільки мають тенденцію до незворотної деформації з плином часу. У той же час, металеві меблі також має свої переваги.

Плюси металевих ліжок

- Великий вибір дизайнерських рішень.

- Ідеальний вибір для спальні, інтер’єр якої оформлений в сучасному «техно» -стилі (хай-тек).

- За умови використання антикорозійних складів такі моделі досить довговічні.

- Перевагою металевих ліжок можна назвати і те, що сталеві поверхні не бояться вологи, грибка, комах, плісняви ​​та інших біотичних факторів.