Інтернет-маркетинг: чи потрібен він для успішного бізнесу

Багатьом відома фраза Білла Гейтса: "Якщо вашого бізнесу нема в інтернеті, то вас нема в бізнесі". В останні роки вона стала неймовірно популярною. Вона дійсно багато в чому відповідає сьогоднішнім трендам.

Але багато не беруть до уваги одну деталь - Білл Гейтс озвучив цю фразу в далеких дев’яностих роках. Тому, якщо ви тільки замислюєтеся про інтернет-маркетинг - ви вже спізнилися більше ніж на двадцять років.

Чому інтернет-маркетинг дійсно потрібен будь-якому бізнесу?

Незалежно від ніші, яку займає бізнес, і незалежно від усталених бізнес-процесів, інтернет-маркетинг допоможе зробити справжній квантовий стрибок. Наглядний приклад по посиланюю Адрей Балан франшиза, почитайте, і цей матеріал спонукає вас до дій!

В інтернеті існує величезна маса каналів просування, і ви можете розмістити рекламу де завгодно. Сьогодні, в століття цифрових технологій, кожна третя людина у віці від 18 до 45 років хоча б один раз в день виходить в інтернет і практично кожен - раз в тиждень. Все ще вважаєте, що ваших клієнтів немає в інтернеті?

Як це працює?

Стандартна маркетингова воронка в інтернеті складається з лендінга (цільового сайту, що складається з однієї сторінки, з докладним описом послуг компанії) і освоєння базових каналів просування в інтернеті: Google, Yandex, Facebook + Instagram. Суть воронки в тому, що ви створюєте рекламу в цих каналах з посиланням на лендінг, і зацікавлені в рекламному оголошенні люди переходять на сайт і залишають заявку (лід).

Звучить досить просто, в чому ж проблема? Справа у тому, що багато підприємців користуються рядом стандартних відмовок. Ось деякі з них:

- “У мене обмежений ринок, надто вузька аудиторія”
- “У мене VIP-клієнти, я не можу отримувати їх з інтернету”
- “Мій бізнес працює тільки на особистих контактах і рекомендаціях”

Але будь-який потенційний клієнт заходить в інтернет. Залишилося визначити, “навіщо” і “куди”. Хтось читає статті в улюбленому журналі, деякі читають новини або заходять в соціальні мережі (неважливо, в яку саме - в будь-якій мережі є реклама і свої методи просування), а хтось просто шукає інформацію в інтернеті. А там могла б бути ваша реклама!

Чому насправді багато підприємців не освоюють інтернет-маркетинг?

Причина - упередження, що це складно і в цьому треба розбиратися.

Насправді, в інтернет-маркетингу може розібратися абсолютно будь-хто, якщо, звичайно ж, цього захоче. Дуже добре працює правило: чим більше ви витратили часу на вивчення чого-небудь, тим краще ви в цьому розбираєтеся.

Постарайтеся і потратьте на вивчення інтернет-маркетингу 200-300 годин на рік, і побачите, наскільки добре ви почнете розуміти, як працює ця сфера. А щоб перевірити все на практиці, найміть дизайнера і верстальника, спробуйте пустити потік через канали просування на ваш лендінг і оцініть результат.

Якщо власник бізнесу або директор це зробить - у нього складеться розуміння того, як це працює, і в подальшому він буде вдосконалювати ці навички, розвиваючи свою компанію.