Вибираємо торшер. Що потрібно знати?

Вибрати найбільш відповідний для вашого інтер'єру торшер - це справжня наука. Цей освітлювальний прилад покликаний вносити додатковий затишок і гармонію в приміщення. На сьогоднішній день вибір всіляких торшерів з різноманітними абажурами настільки великий, що віддати перевагу певної моделі дуже важко.

Щоб не піддатися спокусі купити гарний, але даремний предмет, необхідно точно визначиться з його головною функцією, стилем виконання і розміром. Розбираємося, які види торшерів бувають, яким може бути абажур, і що важливо врахувати при виборі цього освітлювального приладу. Все різноманіття торшерів, не залежно від матеріалу виготовлення, можна розділити на дві великі групи:

- Декоративний торшер покликаний створювати неяскраве підсвічування, володіє невеликою потужністю світлового потоку, завдяки чому створює приємну атмосферу, налаштовує на відпочинок. Дуже часто абажури і ніжки таких торшерів мають оригінальні форми у вигляді квітів, факелів, вуличних ліхтарів.

- Функціональний торшер забезпечує якісне, повноцінне освітлення практично всієї кімнати. Такі світильники іноді використовують замість верхнього джерела світла. Володіючи достатньою потужністю, вони без проблем забезпечать необхідний рівень освітлення на робочому місці. Найчастіше вони мають можливість регулювання кута нахилу і повороту плафона і телескопічною, похилою ніжкою.

А от щодо магазину, де можна хороші торшери купити, то радимо зупинити свій вибір на Miroshop, адже саме тут представлено найширший вибір торшерів і інших якісних функціональних освітлювальних приладів відомих вітчизняних і зарубіжних виробників.

Розібратися серед цього всього різноманіття, що включає понад 60 000 найменувань, досить просто, адже на сайті miroshop.com.ua передбачена зручна система пошуку потрібної моделі по видах, розмірах, кольорах, матеріалу виконання, потужності, конструктивних особливостях, виробниках, ціні, і іншим параметрам.

І ще трохи корисної інформації, що дозволить обрати найбільш підходящий саме вашим запитам світильник.

Види торшерів

Залежно від форми і матеріалу, з якого виготовлений плафон, розрізняють кілька варіантів можливого світлового потоку:
 
- Спрямоване світло забезпечує світильник з плафоном з непрозорого матеріалу, який володіє шарнірним механізмом. Ви можете повернути його в потрібну сторону і забезпечити висвітлення саме в тому місці, де воно необхідне в даний момент.

- Розсіяний світловий потік створюють плафони з напівпрозорих тканин. Такий абажур рівномірно пропускає світло, розсіюючи його при цьому. Ці світильники не відрізняються великою площею освітлення і використовуються в декоративних цілях.

- Відбите світло від стін або стелі візуально розширює простір. Такий ефект забезпечують торшери з невеликими плафонами, виконаними з щільних матеріалів, які можна повертати в різні сторони. Ці світильники поєднують в собі і декоративну і функціональну сторону.

Краще вибирати торшер в залежності від бажаного світлового ефекту і функціональності приладу. Торшер з спрямованим світловим потоком і можливістю регулювання - відмінний варіант для організації місця для читання. А підсвітити улюблену картину або колекцію статуеток можна, відображаючи світло від стіни, трохи нижче або вище настінної полички.

Стиль виконання

Стильний і красивий торшер завжди буде доречно виглядати в будь-якому інтер’єрі. Підбирайте модель, яка підходить саме під вашу кімнату, і обов’язково враховуйте стильові особливості. Адже далеко не всі матеріали і забарвлення абажура здатні саме доповнити, а не зіпсувати обстановку.

Торшери в стилі арт-деко добре будуть гармоніювати з класичним інтер’єром. Абажури таких світильників мають розширююючу до верху форму або форму трапеції. Вони мають високу ніжку і виглядають дуже солідно і елегантно.

Хай-тек або модерн припускає використання вигнутих ліній. У такій кімнаті добре виглядатимуть високі світильники на дугоподібній металевій ніжці, які називають арочними. Колірна гамма їх плафонів обмежується білим, сірим або чорним кольором, і лише іноді зустрічаються яскраві моделі, які служать для створення акценту. Матеріалом для виготовлення служить скло, іноді матове, рідше - пластик.

Гламурний інтер’єр припускає наявність шикарного світильника зі скла або кришталю, дорогої якісної тканини з обробкою стразами або металевими пластинками. Найцікавіше, що колірна гамма передбачає темні відтінки, найчастіше це чорний колір, іноді сріблястий. Такий предмет буде центром уваги всіх гостей.

Класичний стиль зобов’язує використовувати добротні матеріали і строгі форми. Тому тут буде доречний торшер на високій латунної підставці і конусним плафоном з тканини. Вітається обробка вишивкою, бісером або бахромою.

Як бачите, різноманіття торшерів досить широке, а розібратися в ньому допоможуть досвідчені консультанти інтернет-магазину Miroshop, в любий зручних час ви зможете звязатися з ними, отримати вичерпні відповіді на всі ваші запитання щодо вибору найбільш оптимальної моделі торшеру. І можете бути спокіними не тільки на рахунок якості, а й щодо витрачених на придбання коштів, адже цінова політика магазину досить лояльна, плюс регулярні привабливі знижки і бонусні програми переконають вас у правильності шопінгу саме на цьому торгівельному майданчику!