Що ми п’ємо, і де взяти “правильну” воду

Мінімум два літри в день - саме стільки рідини необхідно організму, щоб підтримувати баланс води, здоров'я і краси. Але яку воду пити? Бутильовану, водопровідну чи колодязну? Фільтрувати чи кип'ятити? Спробуємо розібратися.

Обережно, дефіцит мінералів!

Людина, як відомо, на 60% складається з води. Найбільше її в нашій крові, а ще в міжклітинній і внутрішньоклітинній рідинах. Якщо провести аналіз цих рідин, виявиться, що в їх складі натрій, калій, магній і ще маса інших мікро- і макроелементів, які беруть участь у важливих біохімічних процесах. Натрій, наприклад, допомагає засвоювати білки і формувати м’язову тканину. Магній відповідає за безперебійну роботу нервової системи. Калій важливий для серця. А кальцій - щоб ваше волосся і нігті виглядали доглянутими, а кістки були міцними.

Коли організм втрачає воду, відбувається витік мінералів і мікроелементів. Саме тому дуже важливо пити не просто чисту, але фізіологічно повноцінну, багату корисними речовинами воду. Загальний вміст солей в ній повинен бути 200-500 мг / л, з яких 25-80 мг доводиться на кальцій, 5-50 мг - на магній, 2-20 мг на калій і 30-400 мг - на бікарбонати.

Прищики, надмірна вага, яка не проходить навіть після строгих дієт, суха шкіра - все це наслідок зневоднення, а точніше, недостатнього надходження в організм корисних мінералів. До речі, цікавий факт: розчинені спочатку мінерали засвоюються на 100%, а ті, що надійшли з їжею - лише на 30-70%. Це означає, що овочі та фрукти тут допоможуть мало. Потрібно шукати правильну воду!

Щось тут не чисто

Де її знайти? Найбільш очевидний варіант - в пляшці в магазині. Тут все, в цілому, просто. Насамперед шукайте фразу «вода вищої категорії», а потім - перелік мікроелементів. Добре, якщо для останніх буде вказано інтервал значень, а не просто верхня межа. Чим вужчий інтервал, тим вища якість води. Ціна теж має значення. Якісна фізіологічно повноцінна вода не може коштувати дешево.

Можна, звичайно, заощадити і спробувати пити криничну або джерельну воду. Але тут є ризик отруїтися. За складом такої води ніхто не стежить, крім того, він може сильно змінюватися, особливо якщо водоносний шар залягає неглибоко.

Головна проблема «дикої» води - нітрати і мікробіологічне забруднення. Вам напевне в дитинстві розповідали страшні історії про те, як хтось захворів на холеру, попивши сирої води з криниці? А холерна паличка - лише один з можливих мешканців колодязної та джерельної води.

Невичерпне джерело

А як щодо води з-під крана? Чи можна її пити? Якщо ви живете в Норвегії чи Швейцарії, де кращі не тільки сир і шоколад, а й вода, то можна. Бутильована вода в цих країнах непопулярна, тому що водопровідна очищається майже без використання хлору та містить повний пакет корисних солей.

А ось в Україні, на жаль, ситуація інакша. Мінеральний склад води, яка ллється у нас з-під крана, коливається і часто не відповідає нормам фізіологічної повноцінності. І це тільки півбіди.

Будь-яка водопровідна вода містить хлор, а кип’ятіння його не вбиває. Більш того, при нагріванні він здатний вступати в реакції з органічними речовинами і утворювати канцерогенні хлорорганічні сполуки. До речі, важкі метали, наприклад, свинець, який може потрапити в воду з труб, кип’ятіння теж не бере.

Один із способів пити водопровідну воду - попередньо фільтрувати її методом зворотного осмосу, що видаляє з води все шкідливе. Або використовувати фільтр-глечик - це простіше. Він гарантовано захистить від шкідливого впливу хлору, хлорорганічних сполук, важких металів, а при наявності ступені ультрафільтрації - ще й від бактерій. При цьому подібний фільтр лише злегка корегує мінеральний склад води, залишаючи в ній мікроелементи в достатній кількості. Ще один плюс: вода в цих фільтрах завжди свіжа. Цим часом не може похвалитися навіть найякісніша вода у пляшках.

Чиста вода - запорука міцного здоров’я і хорошого настрою, тільки от належної якості її зараз катастрофічно бракує. І замість того, щоб ризикувати, вживаючи воду з під крану, чи колодязя, краще тут https://mywatershop.com.ua/catalog/voda-v-butlyakh/ замовляти мягку, приємну на смак, ідеально збалансовану по вмісту корисних мінералів і мікроелементів бутильовану воду з перевірених родовищ Моршину, Миргороду та Голої Пристані. Вода від Mywatershop - це 100% гарантії якості!