Android - лідируюча платформа серед Smart TV

Частка "розумних" телевізорів (Smart TV) на ринку зросла з 45% в 2015 році до 64% ​​в 2017-м. Очікується, що в нинішньому році на такі апарати припаде близько 70% поставок телевізорів в глобальному масштабі, говориться в дослідженні компанії IHS Markit.

Smart TV - технологія інтеграції інтернету і цифрових інтерактивних сервісів в сучасні телевізори та ресивери цифрового телебачення. Телевізори з підтримкою такої технології дозволяють здійснювати пошук відеозаписів, фільмів, фотографій і іншого медіаконтенту в інтернеті, на локальних кабельних телеканалах, на супутникових телеканалах або на жорсткому диску пристрою.

За даними IHS Markit, найбільш популярною операційною системою в сегменті “розумних” телевізорів є Android, на частку якої припадає 40% обсягу реалізації ТВ-пристроїв. На другому місці знаходиться Tizen (23%, платформу розвиває Samsung), на третьому - webOS (13%, розробка LG). Слідом розташувалися Roku, Firefox, CastOS і Fire TV з результатами в 6%, 2%, 2% і 1% відповідно.

До Android відносяться як офіційна версія Android TV, так і модифіковані варіанти, які часто використовують китайські виробники. Аналітики вважають, що Android продовжить нарощувати частку до 2022 року.

“Попит на Smart TV в 2018 і наступних роках буде зростати завдяки підвищенню доступності таких телевізорів і інтеграції з Amazon Alexa, Google Home і іншими цифровими голосовими помічниками, - говорить виконавчий директор з досліджень та аналізу IHS Markit Пол Ганьон (Paul Gagnon). - Впровадженню Smart TV також сприятимуть потокові відеосервіси, які стали поширеним засобом перегляду 4K-контенту “.

У дослідженні говориться, що світовий ринок телевізорів відновлюється в 2018 році завдяки зниженню цін, що, в свою чергу, викликано здешевленням рідкокристалічних панелей. Прогнозується, що за підсумками поточного року буде випущено в цілому 223 млн телевізорів, що на 3,5% перевищить показник річної давності.

Підйом очікується у всіх регіонах і триватиме аж до 2020 року, коли відбудуться літні Олімпійські ігри в Токіо, які також повинні підстьобнути продажі телевізорів.

У першому кварталі 2018 року аналітики зареєстрували зростання поставок телевізорів майже на 8% в порівнянні з тим же періодом 2017 го. На ринок надійшло 50,6 млн телевізорів, з яких 50,1 млн склали моделі з РК-дисплеями, а близько 470 тис. штук відносяться до швидкозростаючою категорії OLED TV.

О всех возможностях и преимуществах приставки Android TV Box узнайте по ссылке, также в интернет-магазине tv-pristavki.com.ua вы сможете приобрести эти приставки по найлучшей стоимости.