Топ-3 найдорожчі у світі цукерки

Гіркий шоколад входить в десятку найбільш корисних продуктів. Про унікальні властивості какао-бобів, з яких виготовляються популярні у всьому світі солодощі, знали ще стародавні ацтеки і майя. Вони варили особливий напій - чоколатль (звідси і назва), з додаванням гострого перцю і кукурудзяних зерен, призначений виключно для еліти: воєначальників, вождів, шаманів або вихідців із знатних родин.

І сьогодні деякі шоколадні цукерки можуть спробувати тільки обрані, настільки захмарною здається їх ціна. Ці цукерки не купиш у звичайному супермаркеті, їх виготовляють обмеженими партіями і продають на замовлення або пропонують гурманам в елітних ресторанах. До них як не можна краще підходить термін: «Їжа богів», у всякому разі, якщо судити за вартістю. Втім, вона не завжди гарантує неземний смак продукту.

А щоб ми з вами, прості пересічні громадяни, не засмучувались, на сайті https://ngod.com.ua/uk можна замовити чудові солодощі від компанії «Світ Трейдер» за доступною ціною. До речі, саме зараз стартує продаж оригінальних солодких новорічних подарункових наборів.

Шоколадний діамант Glorious

Лідером рейтингу найбільш престижних ласощів названий трюфель з промовистою назвою Glorious (фото вгорі), що в перекладі з англійської означає «блискучий», «чудовий». Його вартість - $ 9 500. Ця цукерка виконана у вигляді гранованого діаманта і покрита 23 каратним харчовим золотом.

Вперше цукерка була продемонстрована на Міжнародному фестивалі шоколаду, який відбувся навесні цього року в португальському містечку Обідуш. А створив делікатес для мільярдерів місцевий шоколатьє Даніель Гомеш. До його складу входять тільки дорогі інгредієнти:

- гіркий шоколад французького бренду Valrhona, відомого своєю неперевершеною якістю;
- масло дуже рідкісного білого пьемонтского трюфеля;
- мадагаскарська ваніль;
- натуральний шафран.
- і ще деякі спеції, які португальським шоколатьє не розголошуються.

Упаковка для трюфеля обрана відповідна: дерев’яна лакована коробочка в арабському стилі, покрита кристалами Сваровські і прикрашена золотим гравіюванням.

Завдяки своїй вражаючій ціні, вишуканий десерт потрапив в Книгу рекордів Гіннеса, як найдорожча цукерка в світі. Він рішуче потіснив з Олімпу минулого рекордсмена - теж трюфель від данця Фріца Кніпшільдта.

Передбачається, що «діамантовий шоколад» буде випущений невеликою партією в 1000 штук. Як поскаржився в інтерв’ю сам Гомеш, на його батьківщині не знайшлося охочих купити ексклюзивний продукт. Зате цукеркою-рекордсменом зацікавилися в Росії, Арабських Еміратах і Аргентині.

Колишній рекордсмен Книги Гінесса - Фріц Кніпшільдт не з цієї категорії. Його трюфель La Madeline au Truffe створений для справжніх гурманів і за смаком не поступається португальському. Тому він займає почесне друге місце рейтингу.

La Madeline au Truffe

Найдорожчий шоколадний трюфель за версією журналу Forbes, своїм складом дуже нагадує «діамант» від Гомеша. Вперше цукерка ручної роботи La Madeline au Truffe була представлена ​​в 1999 році каліфорнійським брендом Knipschildt Chocolatier. Начинкою служить чорний трюфель Перигор, який оточений розкішним ганашем з масла того ж гриба, цукру, вершків і натуральної ванілі і поміщений в оболонку з гіркого шоколаду Valrhona. Для топа використано какао ексклюзивних сортів.

Смак виробу насичений, злегка гіркуватий, солодкість в ньому майже не відчувається. Десертний трюфель може зберігатися не більше 7 днів, тому його виготовляють тільки під замовлення або подають в ресторанах.
Вартість однієї цукерки, вагою 454 г - $ 2600.


Wispa Gold Wrapped Chocolate

Популярний британський виробник Cadbury припинив випуск шоколадних батончиків Wispa в 2003 році через низький попит. Але знайшлися поціновувачі продукту, що настійно просили керівництво компанії повернути в магазини улюблені цукерки. Їм пішли назустріч і в 2007 році відсвяткували «відродження» батончика лімітованою серією, яка продавалася не в кондитерських, а в ювелірних відділах. Ласощі було створено за традиційною технологією, але загорнуте в аркуш харчового золота. Ціна їстівної «прикраси» склала $ 1628, що дорівнює вартості золотого злитка того ж ваги.

Цікаво, що стандартний батончик Wispa обходиться покупцям приблизно в $ 1,44.