Мессі відібрав рекорд у Роналду. Хто ж з них сильніший?

Ліонель Мессі забив черговий м'яч в Лізі чемпіонів. Гол і гольова передача аргентинського чарівника принесли «Барселоні» перемогу над ПСВ в Ейндховені. Сам 31-річний нападник заволодів черговим рекордом.

Мессі проти Роналду в Лізі чемпіонів

У Мессі тепер 106 голів в 128 матчах за «Барселону» в Лізі чемпіонів. Ніхто не забивав стільки за один клуб в головному єврокубку. Аргентинець після гри в Голландії обійшов свого найпринциповішого суперника Кріштіану Роналду, на рахунку якого 105 м’ячів у складі «Реала». Зрозуміло, що далі відрив буде тільки збільшуватися, оскільки португалець з нового сезону виступає за «Ювентус». Мессі, здається, в «Барсі» назавжди.

Проте за загальною кількістю голів в Лізі чемпіонів Лео поки поступається Кріштіану. Роналду забив 121 м’яч в 157 матчах турніру - 105 за «Реал», 15 за «Манчестер Юнайтед» і один за «Ювентус». Залишається додати, що у аргентинця вісім хет-триків, а у португальця - сім.

А на сайті ви дізнаєтесь більше про спортивні здобутки цих, та інших футбольних знаменитостей.

Як Лео і Кріштіану грають в цьому сезоні

Цікаво порівняти статистику тактико-технічних дій Мессі і Роналду в нинішній Лізі чемпіонів на основі даних InStat. Аргентинець пропустив через травму обидва матчі з «Інтером», але зіграв повні матчі з ПСВ в Барселоні і Ейндховені, а також проти «Тоттенхема». У грі з голландцями на «Камп Ноу» Мессі набрав 109 ТТД при 83% успішних, а днями на полі ПСВ він досягнув 89 ТТД при тих же 83% успіху. На «Уемблі» у Лео було 114 ТТД і 75% успішних.

Роналду видалили в матчі першого туру з «Валенсією» вже на 29-й хвилині. Після цього португалець пропустив через дискваліфікацію гру в Турині з «Янг Бойз», а в наступних трьох турах нарешті зіграв по 90 хвилин. У матчі з «Манчестер Юнайтед» на «Олд Траффорд» Кріштіану зробив 65 ТТД при 78% успішних. У зустрічі зі своєю колишньою командою в Турині у Роналду було вже 70 ТТД при 66% успішних. Проти «Валенсії», яку «Ювентус» переміг у вівторок, Кріштіану зробив 68 ТТД при 68% успішних.

Що кажуть про Мессі в соцмережах

Колишній нападаючий збірної Англії, а нині популярний футбольний експерт Гарі Лінекер вважає, що Мессі, виходячи на поле, грає в якусь свою гру, з якої інші просто не знайомі.

Відомий італійський журналіст Танкреді Палмер захоплюється креативністю Мессі, звертаючи уваги на те, що ми надто звикли до таких трюків аргентинця, тому вже не дивуємося подібним речам.

Справжні любителі футболу не хочуть порівнювати Мессі і Роналду, а мріють якомога довше насолоджуватися грою в їх виконанні. Але хтось переконаний, Мессі - це і є футбол. З думкою фанатів аргентинця неможливо сперечатися!