У Голландії готують до запуску потяги-коворкінги

На місце традиційних коворкінгів, які вже давно перестали бути незвичайною альтернативою офісу, цілком можуть прийти коворкінги в форматі потягів. Саме таку систему організації робочого простору вирішили впроваджувати в Голландії.

Ініціатором інноваційного рішення виступили Залізниці Голландії (NS) - останні вже представили дизайн нового інтер’єру для потягів. До речі, на сайті https://comfojob.com ви зможете детальніше дізнатися про коворкінг як форму організації робочого процесу.

Попит на незвичайний формат робочого місця чекають від працівників, котрі занадто багато часу витрачають на дорогу до офісу і назад. Тепер їм не доведеться вирушати в офіс в години-пік, щоб встигнути до початку робочого дня - частину робочого дня можна буде провести в потязі вже за виконанням службових обов’язків, що істотно розвантажить громадський транспорт в ранковий час.

У вагонах пропонують встановити великі офісні столи, також тут має з’явитися простір для переговорів. Крім того, можна буде працювати стоячи - вагони обладнають відповідними високими столами біля вікон.

Передбачається, що працювати в потягах-коворкінг можна буде вже з 2021 р у всякому разі, саме в цьому році компанія планує запустити на лінії інноваційний транспортний засіб.

Інноваційні формати коворкінг розвиваються не тільки в Голландії. Французька мережа We work вітає працівників, що не уявляють свій день за робочим столом без улюбленого вихованця.

Якщо зі зрозумілих причин закон категорично забороняє перебування тварин в лікарнях, держустановах і на кухнях точок харчування, то приватні компанії вільні у виборі: пускати чи не пускати до себе живність. Прекрасний тому приклад - компанія We work, де, щоб не влаштовувати анархію в офісі, повністю формалізували доступ тварин, і своїми успішними розробками вони готові поділитися з усіма зацікавленими особами. Необхідною і обов’язковою умовою доступу в робоче приміщення є візит до ветеринара і наявність всіх щеплень.

На кожному поверсі компанії існує простір, адаптований під програму Pets at work: тут мисочки, вода, іграшки, подушки і навіть спеціальний ліфт - все продумано так, що собаки проводять прекрасний день зі своїми господарями. У кафетерії ви побачите безліч собачих фотографій, принесених їх власниками, з іменами, породами і особливостями характеру.

- Домашні тварини - потужні бізнес-магніти, - вважає Одрі Барб’є, керуюча коворкінгу We work. - Вони працюють на нас, це прекрасна реклама, недавно новий клієнт підписав договір з нами, а не з нашим конкурентом, тому що ми надаємо привітний прийом домашнім вихованцям.

Власники підприємств - сувенірних магазинів, тренажерних залів, кафе, служб доставки - відзначають приплив клієнтів після розміщення інформації про їх офісної кішці або собаці і дозволу клієнтам приходити з їх вихованцями.