Кейтерінг: все, що необхідно знати перед весіллям

Не кривлячи душею, можна говорити про те, що банкет - основна частина весілля, навряд чи з цим хтось буде сперечатися. Яким би не був формат свята, їжа відіграє найважливішу роль: її не повинно бути багато або мало, вона повинна бути не тільки смачною, але і красивою, а ще вона повинна відображати концепцію весілля.

Саме так, їжа вносить свою вагому лепту в цілісну картину вашого свята. Якщо ви не святкуєте весілля в ресторані, а збираєтеся влаштувати своє свято за містом, в лофті, в садибі і де завгодно ще, де немає своєї кухні, тоді вам ніяк не обійтися без кейтеринговій компанії. Її фахівці не тільки смачно нагодують вас і ваших гостей, але і будуть відповідати за візуальну складову банкету, сервіровку, меблі та подачу страв. Щодо меблів, то хочеться звернути вашу увагу тут www.kordelia.kiev.ua на вигідну пропозицію аренди стільців від компанії “Корделія”.

Початок спілкування має бути правильно побудоване, відзначають вексперти. Звертаючись в кейтеринговую компанію, зверніть увагу наскільки швидко менеджери висилають кошторис, і як ведуть спілкування. Важлива орієнтованість на клієнта, швидкість відповідей на питання, а сам кошторис повинен бути повним (навіть якщо ви щось упустили при запиті). Хоча не це повинно стати вирішальним в питанні про вибір компанії, але швидкість відповідей і приємність в спілкуванні буде безсумнівним плюсом.

Звичайно, кейтеринг-  це в першу чергу їжа. Тому потрібно приділити увагу варіантам меню, зверніть увагу на варіанти складених меню, можливість створити свій варіант, а ще не забудьте про дегустацію обраного меню.

Більшість гостей ходять в сучасні ресторани, де їдять «не тільки олів’є і жюльени», тому і на весіллі їх слід пригощати чимось цікавим. Саме тому такий, здавалося б, зрозумілий елемент, як фуршет або банкет, вимагає грамотного підходу. А якщо він ще й буде оригінальним - у гостей точно залишаться приємні спогади!

Уточніть в компанії, чи є варіанти fun-кейтерингу, тобто інтерактивних «уявлень», де шеф-кухар проведе майстер-клас з приготування якоїсь страви, або якісь оригінальні підходи в сервіровці і подачі страв.

До речі, про сервіровку. Перевірте наявність власного посуду, або можливості взяти в оренду. Це також має значення. Але до того ж, зверніть увагу скільки комплектів посуду компанія привезе на торжество. При ресторанному обслуговуванні є можливість швидко замінити брудний або розбитий келих, а на природі це зробити складніше. Те ж стосується і меблів: важлива наявність меблів або можливість взяти їх в оренду.

Кейтерингові компанії, які знімають цей тягар відповідальності з організаторів і молодят цінуються більше. Уточніть, чи «свої» офіціанти у компанії, чи це наймані сторонні співробітники, які гарантії якісного обслуговування дає кейтеринг.

Хороший кейтеринг - той, який організований без запізнень. Чи вчасно компанія приїжджає, скільки часу сервірує столи, і як в цілому працює можна дізнатися на сервісах відгуків. Фахівці радять звертати увагу на те місце, де організовується дегустація, на якість сервірування (який посуд, текстиль) та обслуговування під час дегустації. Наскільки адекватно персонал реагує на критику і готовий враховувати індивідуальні побажання клієнта за підсумками дегустації.

Підходьте відповідально до вибору кейтеринговой компанії, запитайте у друзів, чи можуть вони порадити компанії, чиє обслуговування їм сподобалося, а також постарайтеся знайти реальні відгуки про роботу. Якщо ж ви звернетеся за допомогою в організації весілля до професійного агентству, то вони зможуть підібрати для вас найкращих фахівців!