10 порад для досягнення ідеальної англійської вимови

Правильна вимова - важлива частина вивчення будь-якої іноземної мови. Те, як звучить ваша мова, може мати величезний вплив на те, як інші люди зрозуміють вас, і яке враження ви на них зможете зробити.

Насправді вимова - досить підступна штука, тому що це не просто придбання знань мови, а фізична здатність, яку потрібно регулярно практикувати. Короткого шляху до ідеальної вимови просто не існує, проте є кілька способів практикувати її ефективніше і, відповідно, швидше поліпшити. Дотримуйтесь порад фахівців, і починайте вдосконалювати свою вимову вже сьогодні, щоб зробити великий крок вперед до своєї мети, тобто ідеального вимови.

Слухайте себе

Часто важко розчути помилки вимови у своїй власній мові, тому що ви концентруєтеся більше на спілкуванні, ніж на звуках, які видаєте, а якщо ви не можете розчути свої помилки, їх важко буде виправити. Спробуйте записати свою вимову на смартфон або комп’ютер, щоб потім виявити свої помилки і усунути їх.

Повільніше!

Багато студентів думають, що говорити вільно англійською означає говорити швидко, однак, це не вірно. Занадто швидка вимова змушує допускати старі помилки і робить вимову нервовою і нерішучою. Повільна мова дасть час перевести дух і подумати про те, що сказати в наступну чергу. Маючи час на роздуми, можна почуватися більш розслабленим і сконцентруватися на тому, щоб ваша англійська звучала правильно.

Згадайте теорію

Закрийте очі і подумайте про те, як ви скажете слово, перш ніж воно вилетить з ваших вуст. Уявіть вираз обличчя і положення губ. Якщо ви вчитеся по фонетичній карті, подумайте про звук, і про те, як він поєднується з іншими англійськими фонемами. Якщо ви користувалися діаграмами рота і язика, подумайте про те, яка вам підійде, щоб звук був правильним.

Підготуйтеся фізично

Вимова - це фізичний навик. Ви вчите свій рот нового способу рухатися і використовувати різні м’язи. Опрацьовуйте різні звуки кожен день. У вас проблеми зі звуком ‘th’? Помістіть свій язик між зубами (але не треба кусати) і видихніть звук. Відчуйте, як повітря проходить над кінчиком язика.

Спостерігайте за собою

Встаньте перед дзеркалом, щоб побачити положення свого язика, губ і форму рота при вимові певних звуків. Порівняйте те, що ви бачите з відео, записаним носієм англійської, вимовляє те ж саме.

Копіюйте експертів

Слухайте радіопрограми англійською, телепередачі і фільми. Повторюйте те, що чуєте, навіть якщо не впевнені, що розумієте сказане.

Практикуйтеся самостійно

Проблеми з вимовою існують, тому що ми боїмося робити помилки. Придумуйте ситуації, як ніби ви знайомитеся з кимось вперше, замовляєте їжу в ресторані, питаєте, як пройти кудись і т.д., головне - не бентежитися.

Знайдіть компаньйона

Знайдіть друга, який також прагне поліпшити свою англійську. Постарайтеся обмінюватися записаними повідомленнями та уважно слухати вимову один одного.

Звертайте увагу на інтонацію і наголос

Гарна вимова - це більше, ніж просто відпрацювати окремі звуки. Це також інтонація, що показує, що ви розумієте сказане, і наголос (деякі звуки в словах і деякі слова в реченнях голосніші і чіткіші інших). Читайте вірші, слухайте сторонню мову, співайте вголос і концентруйтеся на наголос і інтонації.

Співайте пісні!

Вивчайте слова популярних англійських пісень і співайте їх. Спів допомагає розслабитися, правильно вимовляти слова, налагодити ритм і інтонацію. Оскільки вам не потрібно концентруватися на тому, щоб самому складати речення, ви можете зосередитися на тому, щоб ваша вимова було приголомшливою!

Скористайтеся кожною порадою, щоб з’ясувати, який працює краще. Пам’ятайте, що всі вони допоможуть вам досягти мети при регулярній практиці.

Правильна вимова - основна умова досконалого знання іноземної мови. А щоб цього добитися, скористайтесь послугами сервісу voicecup.com, що дозволяє знайти приклади вимови слів на різних мовах, використовуючи найширшу базу відео і аудіофайлів.