Основні правила зимового макіяжу

Зробити правильний макіяж - завдання не з легких. Важливо, щоб він відповідав і відвідуваному заходу, і порі року. Зимовий макіяж зробити подвійно складніше: він повинен не тільки підкреслювати достоїнства, але і захищати шкіру обличчя від суворих морозів. Щоб не допустити помилок і не завдати шкоди своєму здоров'ю, потрібно пам'ятати кілька основних правил.

Правильне використання косметики для очей

Взимку очі сльозяться через холод, вітер і хуртовин. Часто від такого «снігового душа» туш тече, залишає слід на повіках, потрапляє в очі, дратуючи їх і викликаючи ще більшу сльозоточивість. Щоб цього не сталося, потрібно правильно підбирати косметику. Найкраще використовувати водостійку, на гелієвій основі - вона містить спеціальні полімери, що дозволяють витримати вплив сліз, поту, вологи і шкірного жиру. Бажано відмовитися від внутрішньої підводки очей - триматися вона все одно довго не буде. А тут https://cocoopt.com.ua/kosmetika-dlya-glaz/tush-dlya-resnic можна придбати якісну туш для вій, і іншу якісну косметику.

Також потрібно використовувати препарати «штучної сльози» - вони пом’якшать рогівку і зволожать очі. Не варто забувати і про внутрішній захист. Потрібно включити в свій раціон продукти, що містять калій, а також вітаміни А і В2. Ці елементи входять до складу сльози, а їх нестача може спровокувати рясну сльозотечу.

Своєчасне зволоження

Ні для кого не секрет, що зволожуючий крем містить частинки води, яка на морозі охолоджується і тільки сушить шкіру. Відомо, що зимові промені, які відбиваються від снігу, нітрохи не слабкіше літніх променів, що відбиваються від води. Тому перед виходом на вулицю краще нанести живильний крем - він захистить шкіру від лущення. А зволожувати обличчя потрібно за 40 хвилин до виходу.

Важливо! Тональний крем не служить додатковим захистом від холоду. Тут важливий догляд. Тому взимку зверніть свою увагу на тональну основу, найбільш багату вітамінами і має легку текстуру.

Захист губ

Шкіра губ дуже тонка, ніжна і потребує особливого догляду. Варто пам’ятати про зволоження: для цього підійде бальзам, насичений вітаміном Е, або натуральні олії з екстрактом авокадо, жожоба або макадамі. Їх потрібно наносити на ніч товстим шаром або використовувати в якості основи. Взимку краще відмовитися від блисків для губ і стійких помад - вони сушать шкіру. Корисніше використовувати косметику з кремовою текстурою, так як вона володіє зволожуючим ефектом.

Правильна зимова палітра

Головний плюс зими в тому, що можна експериментувати з макіяжем, як душа забажає. Яскравий, насичений макіяж буде завжди доречний. Щоб не переборщити з фарбами, потрібно знати, які кольори краще всього використовувати.

Тональний крем і пудру краще використовувати на півтону темніше, так як на холоді шкіра біліє, і занадто світлі відтінки зроблять її неприродною.

Що ж стосується помади і тіней, то тут краще зупинити свій вибір на тих, які підходять вашому кольоротипу. Але якщо все-таки дуже не вистачає фарб, то можна взяти і трішечки яскравішою, головне, пам’ятати: щоб макіяж не виглядав надто вульгарним, виділяти потрібно або очі, або губи.