Секрети вдалої фотосесії

Фотографуючись, або знімаючи інших, ми не завжди замислюємося про те, як це зробити правильно, як добре виглядати на фото, або як зробити світлину оригінальнішою. Але ж мистецтво фотографії зберігає в собі масу секретів. І не тільки технічних.

Наприклад, чи знаєте ви, як правильно одягнутися на зйомку? Який зробити макіяж, щоб він добре виглядав на фото? Яке освітлення зробить знімок найкращим? Яка позиція найбільш вигідна на груповий фотографії?

Одягаючись на фотозйомку, пам’ятайте, що одяг повинен підкреслити вашу красу, а не відтягнути на себе всю увагу. Тому не варто вибирати дуже яскраві, кричущі забарвлення з великим малюнком.

Врахуйте, що на фото чорний і фіолетовий колір можуть додати вам кілька років. До того ж, на чорному одязі зазвичай не видно півтонів.

Обов’язково запам’ятайте: темний одяг - табу для зйомки у вечірній і нічний час. Ви просто зіллєтеся в ньому з нічним небом. На білому одязі теж не видно півтонів, а світло-бежевий наряд на фотографії зіллється зі шкірою. Також невдалим для фотографування вважається зелений: він надає шкірі неприємний відтінок.
 
Не менш важливий для фотозйомки ваш макіяж. Щоб обличчя на фотографії виглядало ідеально - прислухайтеся до порад візажистів.

Головне в макіяжі для фотозйомки - очі. На знімку макіяж буде виглядати слабше, ніж насправді. Тому верхні вії можна нафарбувати густіше. А ось з нижніми не перестарайтеся, щоб не вийшло ефекту кіл під очима. Підкресліть очі олівцем, як слід розтушувавши його.

Без пудри вам не обійтися. Бажано з матуючим ефектом. Навіть якщо шкіра не жирна, не виключено, що на фото вона буде блищати. Тому краще підстрахуватися і злегка припудрити обличчя перед зйомкою. Помада з матовим відтінком - найкращий варіант для фотозйомки. А ще стилісти радять нанести трохи блиску на середину нижньої губи, так ви будете виглядати більш спокусливою!

На вулиці найкраще фотографуватися рано вранці (до 9 годин) і після 17 годин. Похмура погода - найптимальніший варіант для зйомки портрета. Але якщо ви знімаєтеся в сонячну днину, не слід обличчя розвертати до сонця - фотографія буде виглядати “плоскою”. Також будьте обережні, фотографуючись в тіні дерев. Навіть дуже густе листя пропускає сонячні промені. При цьому тінь падає на обличчя нерівномірно, і знімки будуть невдалими. Само собою зрозуміло, що, фотографуючись в головному уборі, слід вибирати таку позицію, щоб тінь від козирка кепі або полів капелюха не падала на обличчя.

Напевно, не варто згадувати про те, що позиція впівоберта в багатьох випадках виглядає дуже вдало. Це вдала поза для фотосесії, особливо якщо у вас велике або кругле обличчя, пухкі щічки. Ще одна хитрість, що робить фотографію більш натуральною - спочатку відвернутися убік, а по команді фотографа повернутися і подивитися в об’єктив.

Ну а якщо ви фотографуєте в групі, то врахуйте, на груповому фото дівчат, ті, які стоять з боків, здаються стрункішими.

І на закінчення: щоб ваша фотографія не вдалася бездушною, під час фотозйомки згадайте якийсь приємний момент, це дозволить вам виглядати краще на фото.

Успех фотосессии во многом зависит от удачно выбраного реквизита. Отличный вариант - роскошное белое итальянское кресло, арендовать которое быстро и не дорого можно на сайте kordelia.kiev.ua.