Готуємо автомобіль до зимової експлуатації

Багато автолюбителів припускають, що автомобіль в принципі не потребує якоїсь особливої ​​підготовки до зимового сезону експлуатації. На їхню думку, достатньо залити незамерзаючу рідину в бачок омивача, а також перевзути автомобіль на зимову гуму.

Безсумнівно робочий, а тим більше новий автомобіль буде працювати без будь-яких дорікань, однак варто враховувати, що в зимовий період без належної підготовки збільшується знос практично всіх механізмів автомобіля, що в підсумку призведе до ще більших витрат на обслуговування і ремонт автомобіля.

 Що робити з акумулятором перед зимою?

Першим пунктом буде саме обслуговування акумулятора, так як саме розряджена батарея стає найбільш частою проблемою в сильні морози.

Для перевірки працездатності старої батареї варто протестувати її на витік заряду. Для цього після повної зарядки, акумулятор залишають без навантаження на час від 1 години до 24 годин, постійно перевіряючи заряд. У тому випадку, якщо акумулятор обслуговується, то можна перевірити рівень електроліту в «банках», і при необхідності долити дистильованої води. Також слід ретельно очистити клеми на самій батареї і проводах для кращого контакту.

Перевірка гальмівної і рульової системи автомобіля

Про найважливіші елементи автомобіля також не варто забувати. Справа в тому, що взимку на слизькій дорозі особливо потрібна чітка робота рульової і гальмівної системи. Адже більшість аварій трапляються саме в зимовий період.

Для профілактики рульової системи бажано загнати автомобіль на діагностику, на якій перевірять стан гідро- або електро-підсилювача рульового управління. Також варто перевірити стан рульових наконечників, рульових тяг, кульових опор і розвал-сходження коліс.

У гальмівній системі рекомендується заздалегідь замінити гальмівні колодки, адже під час притирання нових елементів продуктивність гальмівної системи різко знижується, що може позначитися на безпеці руху по слизькій дорозі. Також не зайвим буде провести профілактичні роботи гальмівних супортів.

В цей же пункт можна віднести і підготовку паливної системи. Хоч іноді, але профілактика потрібна і тут, а підготовка до зими якраз найкращий час для цього. Тобто, водієві бажано замінити паливні фільтри, перевірити наявність води в паливній системи, а також провести очистку форсунок. А ось тут ви дізнаєтесь про компанію DeFors, що займається ремонтом форсунок.

Система охолодження

Як і з іншими пунктами, кожен раз заливати свіжий антифриз в систему охолодження двигуна не обов’язково. Досить переконатися в його якості і поміняти тільки в разі потреби. Але якщо час заміни вже підходить до необхідності заміни, то краще це зробити перед зимою. Також не варто забувати, що в систему охолодження сучасного автомобіля ні в якому разі не можна заливати воду, або розмішувати нею антифриз.

Справа в тому, що антифриз після цього може замерзнути, що призведе до непередбачених наслідком, також помпа змащується самим антифризом, а при наявності води в системі - вона швидко вийде з ладу.

Підготовка стартера і генератора

Тут не варто очікувати якихось проблем, і в більшості ситуацій не буде потрібно ніяких робіт, проте зробити діагностику буде не зайвим. Адже проблеми з автомобілем при сильному морозі і в дали від цивілізації можуть сумно позначитися, і навіть стати загрозою життю для водія і пасажирів.

В цей же пункт варто віднести і перевірку системи запалювання. Тому варто перевірити працездатність свічок і котушок запалювання. Також рекомендується перевірити стан високовольтних проводів, які нерідко стають причиною проблем з запалюванням.