Пухнаста терапія: як кішки допомагають здоров’ю людини

Кішка - це не просто м'який і муркотливий теплий клубочок, що згорнувся у вас на колінах. Виявляється, кішки можуть бути і лікарями, і психологами, зокрема суттєво допомогти вашим нервам!

Для нормального развития вашего домашнего любимца требуется, прежде всего, качественный корм. Почитайте Royal Canin отзывы, именно эти смеси имеют идеально сбалансированый состав питательных веществ, а опытные консультанты компании помогут подобрать вашему котику или собачке самый оптимальный рацион исходя из индивидуальных особенностей животного. (на правах рекламы)

Кішки бувають різні - є тихі улюбленці сім’ї. Є грайливі «шкідники», кращі друзі дітей. Є горді і незалежні, що гуляють самі по собі, різної породи і розміру. Але всіх їх об’єднує одне - це любов до них господаря. Так, хоч і кажуть, що кішка рідко виявляє свою любов, насправді, вона теж любить. Хоч і не чекає біля дверей, як собака, не охороняє будинок, але зате віддає всю свою любов для того, щоб вилікувати вас від різних хвороб. Чим же корисні кішки для нашого організму?

Насправді, термін «фелінотерапія» вже дуже давно існує, як і сама практика лікування кішками. В основі терапії такі “ліки” - пухнасте хутро, муркотіння і теплота.

Муркотіння

Муркотіння - це звукові і ультразвукові хвилі певної частоти, які дуже добре заспокоюють нервову систему людини. З цим також пов’язують і звичай першою впустити в новий будинок кішку, мовляв, якщо кішка муркоче - значить, життя буде спокійна. Крім того, муркотіння впливає також і на швидкість загоєння ран, позбавляє людину від стресу і задишки.

Підвищена температура тіла кішки

У кішок температура становить 38-39 градусів за Цельсієм, тому в холодну пору наші пухнастики люблять грітися біля батареї, щоб зберегти тепло. Але головне в тому, що подібної температури достатньо, щоб зігріти хворе місце. Кішки сідають на хворе місце, щоб вас лікувати. До слова, найчастіше вони визначають це безпомилково.

Шерсть и статична електрика

Через тертя шерстинок одна об одну утворюється низькочастотний струм, який благотворно впливає на лікування хвороб. А відбувається ваше зіткнення з цим струмом в момент погладжування по спіні або животу кішкі.

Дивимось на котів

Досліднікі з університету штату Орегон провели експеримент, зібравші групу піддослідніх в 20 чоловік. Їм вімірювали серцевий ритм, тиск и робили ЕКГ. А потім одягали навушники, в якіх звучало муркотіння, а на монітори виводили фотографії котів. За годину такого сеансу (10 хвилин), пульс и тиск ставали рівніші, людина в цілому почувалася краще. Крім того, відзначалася стабілізація мозкових скорочень і нормалізація кровообігу.

Тому, як бачимо, навіть дивитися на котиків стає не тілько приємно, але і корисним заняттям!