7 модних садових тенденцій 2019 року

Зима - саме час задуматися про те, якими будуть в новому сезоні ваші сад і город. З городом справи йдуть трохи простіше, оскільки кожен дачник знає, що добре росте на його ділянці, а що навряд чи зуміє зійти і тим більше дозріти. З садом же можна поекспериментувати. І чому б не взяти на озброєння не тільки власні знання, а й досить мінливі тенденції ландшафтного дизайну? У 2019 році, до речі, вони дуже цікаві!

Очаровательные украшение для вашего сада - фигурки зайцев и кроликов вы можете купить в domfigurok.com.ua. Сделайте свой участок еще более красивым и уютным, подарите хорошее настроение себе и окружающим!

Насичені фарби

Ландшафтні дизайнери пророкують перетворення саду з монохромності в яскраву веселку. Трендовим стане суміш рослин з різною формою, і відтінків на клумбах.

В наступному році особливо модним буде фіолетовий колір, причому у найрізноманітніших поєднаннях. Отож зверніть увагу на крокуси, бузок, дельфініуми, аквілегії, іриси, тюльпани, флокси.

«Їстівні» клумби, або декоративний город

Овочі, ягоди і фрукти в наступному сезоні є сусідами на одній клумбі з травами і квітами. В композиціях можуть брати участь листові салати різних сортів, морква, капуста, цибуля, томати, баклажани, суниця, соняшники, пряні трави та інші рослини.

Пишні живоплоти

Взагалі, живоплоти були в моді завжди. Цікаво те, що до цього часу їх потрібно було симетрично і акуратно стригти. Прийдешнім літом дана процедура не потрібна. Тільки необхідна санітарна обрізка, верхній частині дана воля рости як заманеться. За рахунок цього досягається максимальна природність.

Стиль Naturgarden

Той самий стиль, який пропагує знаменитий голландський дизайнер Піт Удольф. На його думку, сад повинен бути спонтанним. Звичайно ж, рослини висаджуються за планом, але таким чином, щоб не викликати відчуття того, що на обмеженій території все продумано і підстрижено аж до міліметра. Сад - це куточок живої природи.


Вироби ручної роботи

В цьому році вони цінуються як ніколи. Не обмежуйте свою фантазію: садові скульптури, панно, декоративні таблички, шпаківні та годівниці для птахів, тини - все це повинно бути зроблено своїми руками.

Перехід від симетрії до асиметрії

Асиметрія повинна надати саду, знову ж таки, природності і динаміки. Всі рівні симетричні форми перетворюються в нерівні завдяки вміло висадженим рослинам.


Видалення кордонів між садом і приміщенням

Сад 2019 року - це свого роду квартира на відкритому повітрі. Кухні, зони відпочинку і прийому гостей, кабінети для роботи винесені в сад. Особливою популярністю користуються відкриті кухні. Їх не варто плутати з альтанкою для шашликів.

Відкрита кухня - це повноцінна кухня з зонами для підготовки, нарізки і приготування продуктів. У ній є мийка, плита, стіл, стільці і все інше, що необхідно господині. Ідея досить приваблива, але, на жаль, підійде не кожному.
 
Ось такі напрямки пропонують нам фахівці. Але не варто забувати, що сад - це відображення свого господаря, його душі і бачення. І кожен сад буде унікальний і індивідуальний незалежно від загального стилю і дизайну.