Hankook Tire представить футуристичні концептуальні шини

Проект Design Innovation компанії Hankook, який проводиться раз на два роки у співпраці з відомими в усьому світі університетами дизайну, завершиться в цьому році на виставці Essen Motor Show. У 2018 році проект був реалізований спільно з лондонським Королівським коледжем мистецтв і пройшов під девізом Extending Future Life beyond Mobility ( «Життя в майбутньому за межами мобільності»).

Тепер виробник шин планує вперше в Європі представити роботи лондонських студентів-дизайнерів, які перемогли в конкурсі, - Aeroflow і Hexonic. Чи знайдуть ці футуристичні моделі чільне місце на ринку, наразі невідомо,  а тим часом в інтрнет-магазині alfashina.ua можна придбати якісні шини різних розмірів від відомих виробників.

Завдання студентів, які взяли участь у проекті Design Innovation, полягала в тому, щоб розробити нову концепцію шин для автономних автомобілів, запропонувавши абсолютно новий погляд на мобільність майбутнього. Критеріями оцінки для вибору переможців були, зокрема, привабливість для користувачів, дизайн і реалізація переконливих технічних принципів.

«Цей проект є частиною нашого прагнення знаходити креативні і ефективні рішення для транспорту майбутнього, - пояснює Клаус Краузе, глава Європейського науково-дослідницького центру Hankook. - Ми раді знову представити креативні концепції, що демонструють нестандартне мислення, яке ми цінуємо і в наших співробітниках. В останні роки завдяки цьому проекту вже були розроблені інноваційні шини. Ми, безсумнівно, будемо продовжувати розвивати нові ідеї, що виходять за межі шин і транспортних засобів сьогоднішнього дня».

Hexonic - це інтелектуальна концептуальна шина для автономних, спільно використовуваних транспортних засобів. Дизайнер виходив з того, що в майбутньому повністю автономні безпілотні автомобілі стануть звичною річчю для міст, і розробив шину для спільно використовуваних автомобілів. В цьому випадку основну роль грає комфорт пасажирів.

Шина Hexonic допомагає забезпечувати найвищий комфорт руху завдяки семи окремим датчикам в протекторі, за допомогою яких вона сканує і аналізує дорогу в режимі реального часу. Так, шина розпізнає дорожні умови, наприклад зчеплення, температуру і стан дорожнього полотна, і відповідним чином адаптує протектор.

Aeroflow - це шина, призначена для використання в автогонках і розрахована на максимальну притискну силу. Для цього ширина колеса була збільшена за рахунок розсувного протектора, а зчеплення шини було додатково поліпшено. Колеса оснащені роторами турбіни, які вловлюють повітря під час руху і при необхідності забезпечують додаткову притискну силу. Унікальним цей проект робить акцент на притискну силу, яка зазвичай залишається поза увагою при розробці шин.