На що звертати увагу при виборі полікарбонату для покрівлі

Все частіше українці вважають за краще проводити вільний час далеко від міста на своїх присадибних ділянках. Крім відпочинку на свіжому повітрі чудово ще й порадувати себе і своїх близьких свіжою зеленню з власної теплиці.

Компания “Аверс” предлагает на выгодных условиях качественный сотовый и монолитный поликарбонат для остекления кровли и фасадов зданий, а также комплектующие и другие изделия из этого материала.

Витончений козирок над ганком, навіс для машини, альтанка або теплиця з полікарбонату - це сьогодні практично невід’ємна частина заміського будинку. Надійність і красу цих конструкцій забезпечує якісний полікарбонат, завдяки своїм характеристикам:

- прозорість матеріалу;
- міцність (один з найміцніших прозорих матеріалів в світі);
- володіє відмінними теплоізоляційними властивостями;
- простота в обробці і монтажі;
- довгий термін служби;

Саме перераховані вище характеристики зробили полікарбонат дуже популярним в будівництві, що призвело до зростання попиту на даний вид матеріалу. І як наслідок, до величезного числа виробників, які бажають на цьому заробити. Щоб залучити якомога більше покупців, вони стали знижувати ціну на шкоду якості продукції.

Роблячи вибір, де купити стільниковий полікарбонат, ми в першу чергу орієнтуємося на ціну, не замислюючись від чого вона залежить. Обдзвонивши кількох продавців, ми вибираємо найдешевший матеріал, припускаючи, що зробили правильний вибір. Давайте розглянемо основні критерії, від чого залежить ціна і якість стільникового полікарбонату.

Питома вага (щільність) полікарбонату.

Товщина стінок сот полікарбонату впливає на його міцність. А відповідно, чим товстіші стінки полікарбонату, тим вища вага 1 м.кв. Після розрахунків та перевірок часом були визначені оптимальні товщини стінок полікарбонату, що дозволяють йому витримувати снігові і вітрові навантаження. Виходячи з цього для кожної товщини листа були сформовані певні стандарти ваги, які наведені в таблиці нижче.

4 мм - 0,8 кг / м²
6 мм - 1,3 кг / м²
8 мм - 1,5 кг / м²
10 мм - 1,7 кг / м²
16 мм - 2,5 кг / м²

На жаль, питома вага стільникового полікарбонату, представленого на вітчизняному ринку, в більшості випадків не відповідає нормам. Головний критерій - ціна, і недобросовісним виробникам не важливо, що вона досягається за рахунок зменшення ваги і погіршення якості. Сьогодні заводи виготовляють полегшені версії стільникових листів, які часом на 40% легше стандартних, і найчастіше деякі продавці самі не знають або намагаються не афішувати цей факт, користуючись необізнаністю покупця.

Сировина, що застосовується для виробництва полікарбонату

Відомо, що чим більше якісного матеріалу в складі продукції, тим вище витрати на виробництво. Ціна вторинної сировини завжди дешевше від оригіналу. Тому багато виробників, для здешевлення продукції у виробництві полікарбонату, використовують гранули з додаванням вторсировини, які здатні погіршити якість продукту.

Захист від ультрафіолету

Ще один важливий момент - це захист від УФ променів, тому що без нього навіть міцний полікарбонат може швидко зруйнується під дією сонця. Захист від ультрафіолету коштує дорого і користуючись тим, що перевірити візуально наявність захисного шару не можна, деякі просто не наносять цей захист. В результаті такої економії, «недорогі» на перший погляд, листи полікарбонату приходить в непридатність через пару років, тоді як якісні листи служать без втрати своїх якостей десятиліттями.

Виходячи з вищесказаного, якщо ви хочете, щоб ваша конструкція з полікарбонату відрізнялися надійністю і прослужила Вам десятки років, треба купувати продукцію тільки у перевірених виробників, які гарантують якість продукції, так як дорожать найголовнішим - своїм ім’ям і репутацією і не економлять на виробництві.