5 потрібних автомобільних гаджетів, які допоможуть пережити зиму з комфортом

Зима по праву вважається найскладнішою порою року для автомобілістів. Тріскучі морози, ожеледь, погана видимість - все це робить їзду на автомобілі взимку справжнім випробуванням.

І навіть якщо у вас добротне авто, і ви маєте на озброєнні цінний арсенал навиків керування, отриманих в хорошій автошколі, для прикладу в «АВ-К», про яку можна детальніше дізнатись на сайті  av-k.com.ua/avtoshkola-na-shulyavke/, все одно цей період - складний іспит, навіть для найдосвідченішого водія.

Благо ми живемо в 21-му столітті і на ринку автомобільних аксесуарів є величезна кількість різних корисних гаджетів, покликаних допомогти водіям пережити зиму. Про кращі серед них - далі в добірці.

Дистанційна система запуску двигуна за допомогою смартфона

Дійсно, ми живемо у вік технологій, коли за допомогою смартфона можна оплачувати рахунки, серфити в інтернеті і навіть керувати величезною корпорацією. Тепер власники смартфонів отримали ще один бонус. За допомогою нього можна дистанційно запустити двигун, включити піч і прогріти салон. Так, зробивши це заздалегідь, водій сяде в уже теплий автомобіль. Сьогодні така система вже серійно встановлюється на багато автомобілів. Якщо ж подібного пристрою немає, то його можна встановити, придбавши комплект спеціального обладнання через інтернет.

Пусковий інвертор

Особливо важко в зиму доводиться акумуляторній батареї автомобіля. Так, якщо вона вже стара і погано заряджена, машина може просто не завестися в самий невідповідний момент. Допоможе в цій ситуації пусковий інвертор. Це пристрій немов PowerBank, тільки для автомобіля. Для реанімації інвертор підключається до акумуляторної батареї і допомагає їй запустити мотор.

Датчики тиску в шинах

Взимку, коли на дорогах дуже слизько, важливо, щоб машина максимально точно слухалася команд водія. Цього неможливо досягти, якщо тиск шинах нижче ніж треба. Однак, по морозу зовсім не хочеться лазити з манометром, перевіряючи той самий тиск. Тут на виручку прийдуть датчики тиску в шинах. Вони передають інформацію про тиск на спеціальний монітор або екран смартфона.

Парктронік

Парктронік - корисна річ в будь-яку пору року. Однак саме взимку, коли вікна запотівають і під час паркування практично нічого не видно, необхідність в парктроніку особливо гостра. Принцип роботи парктроника такий, що коли автомобіль занадто близько наближається до перешкоди, датчик спрацьовує, і спеціальна сигналізація в салоні подає сигнал про небезпеку зіткнення.

Брелок для розморожування замків

Великою проблемою взимку є замерзання замків. У цій ситуації допоможе спеціальний пристрій для відігрівання замків. Невеликий брелок, який можна повісити на зв’язку з ключами. Він має спеціальний штир, який вставляється в замкову щілину і за пару хвилин відігріває замок. Незамінна річ взимку!