5 правил догляду за нігтями взимку

Взимку, коли шкіра рук стає сухою і чутливою, а нігті - тьмяними і ламкими, жінкам доводиться ще більше докладати зусиль, щоб виглядати бездоганно. Косметологи підібрала кілька порад, як захистити ваші нігті в зимову пору.

1. Кожні півтори місяця рекомендується давати нігтям відпочинок від лаків і гель-лаків, які можуть негативно впливати на нігтьову пластину. У цей період нігті повинні бути захищені, тому на ніч їх можна просочувати любою олією, яка продається для цих цілей в косметичних магазинах або аптеках, а вдень покривати захисними засобами.

Звичайно ж, жінці, яка хоче гарно виглядати потрібен красивий стильний манікюр, але для цього слід обирати якісний гель-лак, і оптимальним варіантом стане продукція бренду Professional Nail Boutique (PNB), ви можете перейти на сайт, і ознайомитись з кращими на сьогоднішній день засобами для догляду за нігтями, зокрема з основами і закріплювачами для гель-лаків.

2. Мийте руки в теплій воді з рідким милом, гелем або бальзамом - вони менше звичайного мила сушать шкіру і нігті. Для цього рекомендується використовувати засоби з вмістом натуральних олій, екстракту ромашки, а також вітамінів А, Е і С. Після миття бажано зволожувати руки кремом на основі натуральних компонентів і масел.

3. Можна скористатися жирним скрабом, однак тільки в тому випадку, якщо у вас немає тріщин і інших запалень на руках. Процедуру скрабування можна проводити кожен день, але краще перед сном.

4. Спробуйте парафінотерапію - вона сприяє зміцненню нігтьової пластини, а також загоєнню ран і тріщин на руках. У салоні вам можуть запропонувати два варіанти її проведення - холодний і гарячий парафін. Другий спосіб більше підходить для вагітних, а також людей із захворюваннями серцево-судинної системи. До речі, зараз в інтернеті можна знайти інструкції по проведенню даної процедури самотужки в домашніх умовах

5. Приймайте в достатній кількості вітаміни. Саме нестача вітамінів групи А, В і С може привести до виснаження нігтів, а згодом і до їх ламкості. Для запобігання цьому стежте за своїм раціоном харчування і проконсультуйтеся з лікарем щодо прийому вітамінного комплексу. А ще потрібно пити багато води.

Крім усього іншого, не забувайте утеплювати свої руки перед виходом на вулицю. Навіть 10-15 хвилин перебування на морозі може завдати шкоди вашій шкірі і нігтям. Перед виходом на холод краще не використовувати зволожуючий крем, інакше на холоді він створює ефект парової лазні і завдасть шкоди вашій шкірі. Зволожувати необхідно як мінімум за 30 хвилин до виходу з дому, особливо, якщо на вулиці мороз.