Літайте дешевше! Поради як зекономити на авіаквитках

Коли ази покупки авіаквитків через інтернет освоєні, хочеться більшого - знаходити і купувати найдешевші квитки на літак. В одному з вами літаку можуть летіти пасажири, які купили такий же як ви квиток в два рази дешевше, а хтось із пасажирів навпаки, переплатив в кілька разів.

Забудьте ті часи, коли потрібно було шукати на десятках сайтів авіакомпаній квитки і порівнювати ціни або, що ще гірше, їхати в авіакаси. Існують онлайн-сервіси, так звані авіа агрегатори, які збирають усі актуальні дані всіх перевізників воєдино, ще й аналізують, який переліт найвигідніший з точки зору фінансових і тимчасових витрат. По посиланню Авиа билеты дешево. Дешевые авиабилеты ви зможете відчути всі переваги популярного сервісу AVIASALES.

А ще вашій увазі кілька порад, що допоможуть суттєво зекономити на придбанні авіаквитків.

Завчасне бронювання

Бронювання в останню хвилину, як правило, не забезпечує найкращі пропозиції. Більшість авіакомпаній різко підвищують ціни, як тільки вони продають достатньо місць на рейсі, щоб покрити свої витрати і гарантовано отримати прибуток на рейс. Бронювання за 5-7 тижнів до вильоту, як правило, найкраща політика для придбання дешевих авіаквитків.

Будьте в курсі всіх спеціальних пропозицій

У пошуку дешевих авіаквитків важливий нюанс - знати коли дешеві авіаквитки надходять у продаж. Найдешевші і акційні квитки розпродаються в шаленому темпі. Деякі авіакомпанії пропонують фіксовані акції, інші починають розпродаж дешевих квитків без попереднього повідомлення. Тому, для того, щоб бути в курсі всіх розпродажів і спеціальних пропозицій, корисно підписатися на розсилку новин від авіакомпаній, а також на їх сторінки соціальних медіа.

Порівнюйте пропозиції

Один і той же маршрут, пропонований різними авіакомпаніями, може істотно відрізнятися в ціні. Тому, при пошуку дешевих авіаквитків, завжди варто користуватися пошуковими системами, такими як AVIASALES, які дозволяють порівнювати в одному пошуку всі існуючі пропозиції від різних авіакомпаній, тим самим допомагаючи знайти найоптимальніший і дешевий квиток.

Перевіряйте ціни на квитки окремо

При покупці зворотного квитка, перевірте ціни окремо. Іноді, квитки придбані окремо, в кінцевому підсумку виявляться дешевше, ніж куплені в одній транзакції.

Будьте гнучкими

Буває, що незадовго до польоту ціни на квитки падають. Це відбувається в тому випадку, коли кількість проданих квитків не досягає очікуваного. Тому авіакомпанії намагаються забезпечити більшу кількість пасажирів на борту, оголошуючи розпродажі квитків в останню хвилину. Тоді на ринку надходить деяка кількість дешевих авіаквитків, які зазвичай продаються в запаморочливий темпі. Ці ситуації, однак, важко передбачити. Будучи толерантними по відношенню до дат відправлення і прибуття, іноді можна придбати дуже дешеві авіаквитки.

Уміло плануйте дати вашого відпустки

Якщо не фокусуватися тільки на певні дати вильоту, то шанси знайти дешеві авіаквитки вище. Тому краще повідомляти приблизні дати відпустки вашому роботодавцю, в разі, якщо у вас ще немає авіаквитків.

Комбінуйте різні транспортні засоби

Іноді найрозумнішим буде поєднати політ з поїздкою на автобусі або поїзді. Для цього необхідно перевірити авіасполучення в великих містах поруч з пунктом призначення, а також довідатися про ціни на квитки на потяги та автобуси, що з’єднують обидва міста. В цьому випадку, пошук авіаквитків виявляється недостатнім.

Літайте, коли не літають інші

Найбільші шанси знайти дешеві авіаквитки у вас є, коли ви плануєте подорожувати не в курортний сезон. Також краще уникати планування поїздки під час зимових канікул та свят. Дешевші квитки, як правило, продаються в перебігу робочого тижня, а не на вихідних. Час доби також важливо. Уникайте покупки квитків в ранкові і післяобідні години, так як на ці години зазвичай припадає пік продажів авіаквитків і авіакомпанії часто штучно завищують ціни.

Враховуйте кількість і розмір багажу

При авіаподорожі завжди враховуйте допустима кількість багажу, що, включене в ваш квиток. Необхідно пам’ятати, що лоукостер часто дозволяють до безкоштовного провозу тільки ручну поклажу, а кожна додаткова частина багажу тягне за собою додаткові витрати. У такій ситуації, навіть найдешевший квиток може виявитися більш дорогим, ніж на авіакомпаніях, що включають провезення багажу у вартість квитка.

Враховуйте аеропорт прибуття

Найчастіше, особливо коли мова йде про дешеві авіакомпанії, аеропорт, в якому базуються дані компанії, є найвіддаленішим від міста. Необхідно пам’ятати, що вартість трансферу з віддалених аеропортом може значно підвищити вартість вашого квитка. Наприклад, в Стокгольмі є кілька аеропортів. Найближчий міжнародний аеропорт Arlanda, розташований в 40 км від міста, а той, де базується лоукостер Ryanair, розташований в 100 км від міста, тому трансфер до міста і назад, вийде не тільки довше за часом, але і дорожче.