В Ісландії відкрився готель з прозорими номерами-бульбашками

Складно собі уявити, але власник готелю The 5 Million Star сам розробив ці готельні номери, в яких можна годинами милуватися Північним сяйвом або зоряним небом в самому центрі дикої природи. Причому всю цю дивовижну красу постояльці можуть споглядати, лежачи в розкішному ліжку посеред мальовничого лісу і навіть не замерзнути в люту зимову холоднечу. І це не фантастика - це реальні сферичні номера, створені у вигляді прозорих мильних бульбашок!

Погодьтесь, досить оригінальна задумка. Поціновувачі комфорту, домашнього затишку і якісного сервісу оберуть для проживання готель Вінниця “Статус”, а от шукачам чогось нового і незвичайного сподобається саме The 5 Million Star.

Цей дивовижний готель знаходиться в мальовничому лісі біля річки Хвіті в Скалхольте (Ісландія), причому кожен номер знаходиться на величезній відстані один від одного. І на це є вельми поважна причина, адже вони абсолютно прозорі і мають просто фантастичний вигляд.

Їх сферична форма у вигляді мильних бульбашок з розташованими в них предметами інтер’єру виглядає абсолютно неправдоподібно і навіть, можна сказати, інопланетно. Роберт Робертссон, власник цього незвичайного готелю, завжди прагнув створити комфортні умови для своїх відвідувачів, щоб вони по максимуму отримували задоволення, при цьому не страждаючи від холоду.

Адже Північне сяйво можна побачити тільки в зимову пору, а в цей час в Ісландії не тільки морозно, але і пронизливий крижаний вітер не дасть вдосталь насолодитися цим неймовірним природним явищем. Та й «зловити» його не так вже просто, адже дуже часто небо затягнуте хмарами, і за настільки ефектним явищем доводиться в прямому сенсі слова «полювати».

Тому Робертссон, маючи в якості зразків подібні портативні хатини, які розробив французький дизайнер П’єр-Стефан Дюма, спроектував особливі прозорі номера п’яти різних видів, яким навіть дав імена - Una, Asta, Thorunn, Valdis і Maria.

Створені пластикові півсфери мають 4 метри в діаметрі, а їх висота досягає 3 метрох. Кожна конструкція встановлюється на дерев’яну площадку, а самі номери-бульбашки виготовлені з протипожежного пластика з особливим сонцезахисним покриттям, яке захищає від УФ-променів. Кожен такий “міхур” абсолютно унікальний, і відрізняється від інших в залежності від конкретних запитів відвідувачів і надається пакета послуг.

В цілому, своєрідні прозорі хатини виглядають практично однаково, в них обов’язково розташоване двоспальне ліжко, а санвузол, ванна кімната, джакузі і кухня знаходяться неподалік. Тому, якщо відпочиваючим захочеться відвідати ванну, то на відміну від стандартних готельних номерів, вони повинні будуть прихопити з собою все необхідне для прийняття водних процедур.

І ще несподівана особливість готелю «5 мільйонів зірок» - відсутність обслуговування, а це значить, що підтримувати чистоту і готувати їжу гостям доведеться самим, причому про продукти харчування потурбуватися потрібно буде заздалегідь.

Ці незвичні номери-бульбашки підтримують таку форму завдяки надмірному тиску, яке створює безшумна вентиляційна система. У півсферах встановлений клімат-контроль, який дозволяє забезпечувати комфортною температурою приміщення як в спекотний літній день, так і в зимову холоднечу. Щоб повітря мав оптимальну вологість і свіжість, система оновлює його всередині номера п’ять разів на годину.