Не нафтою єдиною: компанія Shell створює вантажівку на сонячній енергії

В останні роки з'являється все більше гібридних і електричних автомобілів. Винятком не є і вантажівки. Одну з таких несподівано для всіх показала компанія, яка, здавалося б, найменше повинна бути зацікавлена ​​в просуванні подібних технологій. Мова йде про Shell - світового лідера у сфері видобутку і переробки нафтопродуктів.

Стрімке зростання популярності електродвигунів і динамічний розвиток всього цього напрямку в останні кілька років ні в кого не виникає сумнівів. Необхідність поліпшення паливної ефективності машин вже давно стала загальносвітовим трендом. Прагнуть до цього не тільки виробники автомобілів, але і сторонні компанії, навіть ті, що займаються паливом. Так, зовсім недавно був створений новий тягач з чималим набором економічних технологій. Створили машину під егідою Shell, одного з найбільших нафтогазових виробників.

Розроблялася вантажівка фахівцями AirFlow Truck, які вже не перший раз беруться за створення чогось подібного. Однак, машина з поетичною назвою «Starship Class 8», безумовно, стала вінцем концептуального дизайну. Використані в новинці технічні рішення інноваційних паливозберігаючих технологій повинні не тільки значно скоротити споживання пального, але також зменшити витрату мастильних матеріалів.

Їздити цей красень з карбоновим кузовом повинен на двигуні Cummins X15 2017 потужністю 400 кінських сил з обертовим моментом в 2508 Нм. Машина також використовує гібридну систему електричних осей, які забезпечують додаткову потужність при проходженні складних ділянок шляху. Вантажівка також отримала систему контролю тиску в шинах ATIS, яка займається автоматичної підкачкою. А тягнути машина може вантаж до 36.2 тонн. Варто відзначити загальний аеродинамічний дизайн, що допомагає знизити опір повітря в міру того, як ви подорожуєте по дорозі на великій швидкості.

Одним з найбільш очевидних прикладів таких концептуальних рішень стало розміщення на даху причепа сонячних панелей потужністю 5000 Вт. Ці панелі повністю задовольняють всі потреби автомобіля в електриці. Енергія сонця йде на склоочисники, ліхтарі, вентилятори, кондиціонер, а також побутову техніку в кабіні.

Вантажівка Shell Starhip класу 8 була представлений на цьогорічному заході Shell Make the Future. Незабаром почнуться інтенсивні тести на береговому узбережжі США. Починаючи з наступного місяця буде представлений повністю функціональний прототип, який повинен успішно пройти всі заготовлені випробування і довести свою ефективність.

Інтернет-магазин https://motor-dizel.com.ua/ пропонує широкий асортимент оригінальних запасних частин для вантажівок, комбайнів і тракторів. Поставки безпосередньо від виробників, гарантія якості, зручні умови оплати і доставки.