Пляшка французького вина 1945 року пішла з молотка за $ 558 тисяч

Нещодавно був встановлений світовий рекорд ціни на вино: на аукціоні Sotheby's в Нью-Йорку пляшка Romané-Conti 1945 року була продана за 558 тисяч доларів. Ім'я покупця не розкривається.

Всього на цьому винному аукціоні було продано 100 лотів на суму 7,32 мільйона доларів, або більше 73 тисячі доларів в середньому за пляшку. Як зазначає видання AFP, остаточна ціна, яка включає податки і комісії, в 17 разів перевищує первісну оцінку Sotheby’s цієї пляшки в сумі 32 тисячі доларів США. Кілька хвилин по тому на тому ж аукціоні ще одна пляшка Romané-Conti, випущена в тому ж 1945 році була продана на аукціоні за 496 тисяч доларів.

Дійсно, виробництво вина - прибутковий бізнес, і зростання вартості в міру старіння напою робить його унікальним товаром, ціна якого добирається до висот, підкорених лише дорогоцінними металами і камінням. А підкреслити елітність вина зможуть ексклюзивні винні аксесуари що пропонує на https://es.com.ua/dom-i-otdix/dom-i-otdix-vinnie-aksesuari компанія «Євросувенір».

Повертаючись до згадуваних цінових рекордсменів зазначимо, що ці унікальні пляшки з розмальованою вручну етикетками є однми з 600 примірників, випущених в 1945 році, незадовго до того, як в Романе-Конті пересадили свої знамениті лози винограду. Маєток розташований на ділянці площею менше двох гектарів і в даний час виробляє тільки від п’яти до шести тисяч пляшок на рік.

Romané-Conti вважається найкращим бургундським вином, і можливо, найпрестижнішим в світі. Пляшки перебували в особистій колекції Роберта Друхіна, який з 1957 по 2003 рік керував будинком “Джозеф Друхін”, одним з найбільших у Франції. Цей будинок був ексклюзивним постачальником вина Romanée-Conti для Франції і Бельгії з 1928 по 1964 роки.

Зазначимо, що попередній рекорд з цінником $ 500 тис. встановило вино 1992 року розливу. За пляшку вина, яке, за мірками індустрії, вважається дуже молодим, як таке можливо? Справа в тому, що Screaming Eagle було продано за нечувану суму на благодійному аукціоні, що здійснювався для колишнього топ-менеджеру Cisco Systems. Це вино не можна вважати взірцем ексклюзивності, але по факту воно до недавнього часу вважалося найдорожчим.

А абсолютним рекордсменом серед алкогольних напоїв можна вважати віскі Macallan 1926 року, яке було кілька років тому продано на тому ж Sotheby’s за фантастичну суму в 843 200 доларів!