Пігменти для перманентного макіяжу: характеристики, види і особливості вибору

Як підібрати пігмент для татуажу брів, повік і губ, яка фарба краща для перманентного макіяжу? Таким питанням задаються багато майстрів, як новачків, так і професіоналів. Крім методу проб і помилок, важливо звертати увагу на багато нюансів.

Пігменти для перманентного макіяжу від різних виробників, вони ж фарби для татуажу, складаються з синтезованих барвників та основи. Барвники діляться за походженням на органічні, неорганічні. Основа призначена для того, щоб розчиняти барвник, надаючи йому однорідності, забезпечуючи необхідну консистенцію.

У складі пігментів для перманентного макіяжу завжди присутня спиртова складова (ізопропанол або сорбітол). Вторинними, але не менш важливими компонентами виступають гліцерин або дистильована вода (залежить від виробника). Також до складу пігментів часто включаються речовини, що сприяють прискореному загоєнню шкіри, пошкодженої в процесі створення образу.

Якщо ви збираєтесь купити пігменти для татуажа, то потрібно ознайомитись з їх видами, і звернути увагу на основні нюанси вибору.

Види пігментів

Якщо виділяти конкретні види пігментів для татуажу, їх налічується три:

Штучні - створюються шляхом змішування ряду хімічних елементів, які практично не зустрічаються в природі. Сьогодні такі фарби для перманентного татуажу рідкість, так як їх ціна непомірно завищена, а палітра відтінків сильно обмежена.

Рослинні - вони ж органічні пігменти для татуажу. Повна протилежність попередньому виду, так як їх склад включає переважно натуральні компоненти, яку видобувають із рослин і т.д. Цей варіант поширений завдяки різноманітності кольорів. Але такі витратні матеріали мають істотний мінус - малюнок швидко втрачає колір, тьмяніє протягом року, через що доводиться частіше повторювати процедури фарбування.

Змішані - містять рослинну і тваринну складові. Ці пігменти для татуажу найбільш незатребувані через їх агресивність, вони застосовуються переважно для нанесення татуювань.

Важливо також розуміти, що стійкість пігменту залежить від індивідуальних особливостей організму кожної людини. Наша імунна система по-різному реагує на різні складові фарб. Як наслідок, одні сполуки виводяться з підшкірного шару швидше, інші залишаються на більш тривалий період. Від цього залежить швидкість зміни кольору макіяжу, його потьмяніння і т.д. Таким чином, не можна точно сказати, який пігмент від якого виробника «тримається» довше, важко виділити найбільш стійкі.

На що звертати увагу при виборі

- Слідкуйте, щоб склад фарби виключав токсичні, канцерогенні речовини. Особливо ретельно потрібно відстежувати склад фарб, які виробляються в Китаї, інших країнах Азії. Їх виробники часто відходять від встановлених міжнародних стандартів.

- Звертайте увагу на консистенцію, найкраща фарба для перманенту та, структура якої однорідна. Присутність грудочок ускладнює процедуру фарбування, порушується проникнення в підшкірні шари, розподіл відбувається нерівномірно. Все це призводить до погрішностей в роботі, погіршує її якість. Якісні матеріали позбавлені подібних проблем. Перевірити якість і виявити кращий варіант легко, досить крапнути фарбою на папір, якщо після висихання її структура однорідна і рівна, такий матеріал можна використовувати без побоювань.

- У процесі роботи з розхідниками, які включаєте в свій набір, стежте за тим, як вони з часом світлішають, змінюють колір. Якщо природне освітлення відбувається поступово, рівномірно, відсутні радикальні зміни відтінків, ви вибрали хороші пігменти для роботи. Якщо ж готовий мейкап згодом світлішає плямами, червоний колір змінюється на фіолетовий, з’являються нерівномірні вкраплення, такі пігменти для татуажу губ і інших ділянок шкіри краще не використовувати.

- Ніколи не використовуйте матеріали, призначені для татуювань. Вони мають зовсім інший склад, є більш агресивними, абсолютно не підходять для ділянок шкіри, на яких створюється макіяж. Після татуажу з застосуванням цих фарб наслідки можуть бути непередбачуваними, наприклад, агресивні компоненти в їх складі здатні викликати опік шкіри, що супроводжується масою неприємних відчуттів.

- Збираючись купити в інтернет-магазині витратні матеріали, звертайте увагу на те, скільки коштує фарба для перманенту, який її рейтинг, хто виробник, дивіться на відгуки, опис. Продукт може бути недорогим, але дуже низька ціна або незнайомий виробник повинні насторожити.