Вишивка в інтер’єрі: як вписати її в стиль вашого будинку

Нюанси оформлення житла... Як багато від них залежить! Обрано стиль, зроблений грандіозний ремонт, і ось, ви починаєте відчувати, що чогось не вистачає. Чогось особистого, що зробить будинок по-справжньому вашим. На допомогу приходять деталі, адже саме вони визначають настрій і смак господарів.

Наприклад, вишивка в інтер’єрі. Це досить поширений атрибут приміщення, оформленого в стилі кантрі, шеббі-шик, кітч або навіть класицизм. Якщо ви захоплюєтеся вишиванням, то обов’язково познайомтеся з фотографіями інтер’єрів, виконаних в цих стилях. Напевно знайдете багато цікавого. Проте є думка, що вишивка може перетворити сучасне житло в «старече». Як цього уникнути? Як майстерно вплести ці чудові вироби в ваш будинок?

Ви прихильник класицизму, розкіш і грунтовність - це ваше? Тоді в вашому домі недоречні будуть маленькі скромні вишиті картинки і серветки. Віддайте перевагу одній величезній картині на стіні у вітальні або їдальні. Прикрасьте святковий стіл лляною скатертиною кольору темного вина з вишивкою у вигляді квітів і фруктів.

Ви намагалися створити інтер’єр в стилі шеббі-шик? Тоді невеликі картини світлих пастельних тонів з вишитими квітами будуть дуже до речі. Особливо органічно виглядають троянди. Також ви можете побалувати себе видом білих вишиваних серветок і скатертин. Шовкові диванні подушки мають повне право на існування в такому інтер’єрі. Перевагу віддайте квітковим мотивам.

Ваш будинок в стилі кантрі, причому в ньому правлять слов’янські мотиви? Ось де доречними будуть орнаменти! Без такої вишивки в інтер’єрі не обійтися. Скатертини, серветки, ікони, рушники, навіть фіранки на вікнах можна розшити без побоювання, що щось виявиться зайвим.

Інтер’єри в стилі кітч також можуть похвалитися будь-якою вишитою деталлю. Наприклад, абажур напевно буде привертати увагу ваших гостей. Також як японські ієрогліфи на стінах або фото Мерилін Монро на стіні у вигляді вишитих картин.

Коли мова заходить про вишивку в інтер’єрі, зазвичай згадують про розшиті декоративні подушки в етнічному стилі або про вишиті хрестиком картини. Зрозуміло, і те й інше має право на існування, але не варто обмежуватися звичними варіантами: вишивка в інтер’єрі - це не тільки подушки, покривала і картини, а й як мінімум 7 інших варіантів.

1. Вишитий абажур Такі абажури виглядають дуже ошатно, незалежно від виду вишивки, і прикрасять інтер’єр в дуже багатьох стилях - від рококо до шеббі-шику.

2. Вишита оббивка меблів. Як правило, мова йде або про меблі в етнічному стилі, або про вантажних речах, хоча останнім часом стали з’являтися цікаві дизайнерські варіанти: меблі з незвичайною вишивкою в сучасному стилі.

3. Вишиті ширми. Колись вони були дуже популярні в Європі, а в наш час вишиті ширми, як правило, роблять в Китаї або Кореї, прикрашаючи етнічними візерунками. Звичайно, ця річ впишеться не в кожен інтер’єр, зате вона здатна стати одним з центральних його елементів.

4. Вишиті штори. Вибір варіантів більш ніж великий - від “сільських” фіранок до штор з сучасним геометричним принтом.

5. Вишитий килим. Якщо ці слова у вас асоціюються з допотопним килимком з лебедями, то даремно: сучасні етнічні і дизайнерські підлогові і настінні килими виглядають досить стильно.

6. Вишиті монограми. Не обов’язково бути королівської крові, щоб мати свій вензель, а вміле введення його в інтер’єр додасть останньому справжню оригінальність. Монограми можна вишити на чому завгодно: на спинках стільців, постільній білизні, настінних медальйонах.

7. “Вишита” стіна. Ні, так далеко технології ще не дійшли: мова йде про імітацію вишивки або про величезне, на всю стіну панно.

Если вы занимаетесь вышиванием, то на сайте https://www.stitch.su/patterns вы найдете замечательные авторские схемы для вышивки.