Весільний фотограф: поради з вибору

Плануєте весілля? Тоді одним з найбільш актуальних питань буде - як вибрати хорошого фотографа. При підготовці весілля існує так багато речей, про які потрібно подбати. А великий вибір весільних фотографів може поставити вас в глухий кут. Фахівці діляться деякими порадами з власного досвіду.

Стиль

Це один з найважливіших моментів при ухваленні рішення з приводу весільного фотографа. У кожного є унікальний стиль зйомки. Якщо, наприклад, зібрати разом світлини професійного креативного фотографа, то вони як би розповідають історію.

Крім того, у кожного фотографа різний спосіб обробки фотографій, а також своя техніка зйомки, наприклад з використанням природного освітлення. Слід подивитися роботи декількох фотографів і вирішити, який стиль вам більше подобається. І якщо вам потрібен дійсно творчий фотограф на весілля, скористайтесь пошуковим сервісом hotwed.com.ua. Там є зручна система пошуку по містам, ціні, спеціалізації, окрім того можна переглянути портфоліо кожного фотографа.

Бюджет

Це теж важливий фактор. Але потрібно не звертати увагу тільки на бюджет при пошуку весільного фотографа. Дуже важливо, поглянути на його портфоліо, перш ніж ставити підписи під якимись зобов’язаннями. Потрібно зауважити що зараз багато пар хочуть повторити чиюсь весільну фотосесію. В результаті виходять прекрасні весільні фото, але вони не можуть бути такими ж, як в попередній раз.

Крім цін, має сенс дізнатися, що входить в пакет послуг фотографа, і чи будуть придатні фотографії до друку, чи буде у них високий дозвіл. Фахівці радять провести власне дослідження, щоб знайти відповідний стиль фотографа і тільки після цього перевіряти його ціни.

Фотограф

Вам напевно не сподобається фотограф, з яким відчуваєш себе незручно протягом всього весілля. Якщо вам некомфортно з ним поруч, краще продовжити пошуки. Немає нічого гіршого, ніж на весільних фотографіях бачити власні неприємні вирази обличчя. Нареченим потрібно зустрітися особисто з фотографом, перш ніж приймати остаточне рішення.

Визнання в “весільної індустрії”

Дуже приємно знати, що обраний вами фотограф визнаний іншими авторитетними представниками в сфері весільних послуг. Це говорить про те, що вони добре знайомі з усіма нюансами весільної індустрії, і що ваша співпраця була плідною.

Особливості фотобізнесу

Непогано б трохи дізнатися більше про тонкощі фотобізнесу, перш ніж що-небудь підписувати. Будуть доречними запитання: Як довго ви цим займаєтеся? Чи є у вас стріховка? Ви офіційно зареєстровані як підприємець? Чи передбачена запасна техніка?.

Коли запитуєте: “Як довго ви займаєтеся весільної фотографією?”, то можете розібратися з ким маєте справу - професіоналом, досвідченим фотографом або любителем. Звичайно, ви не визначите їх рівень на 100%, але інформація допоможе в процесі прийняття остаточного рішення.

Чому важлива страхівка? Нещасні випадки або крадіжки можуть відбутися в будь-який час і в будь-якому місці. Таким чином, в організації вашого весілля за допомогою страхування зменшується кількість речей, про які потрібно турбуватися. Якщо є офіційна реєстрація бізнесу, то це більш безпечний варіант, ніж знайти кого-небудь в Інтернеті без реєстрації. Коли ви маєте справу з фотографом, який стверджує, що він має акредитацію і нагороди, краще за все перевірити, які саме нагороди і акредитація. Потрібно з’ясувати, чи надійна ця організація, або просто вона орієнтована на піар певних фотографів.

У будь-якому випадку потрібно зустрічатися з потенційними кандидатами і самому перевірити їх надійність, і чи варто їм довіряти.